cuplurile fericite si selfie-urile

Cei mai multi oameni cred in prietenia dintre o femeie si un barbat. Dar la baza unei astfel de relatii platonice sta, deseori, atractia sexuala.

Pe langa prietenele pe care le ai si cu care te vezi aproape zi de zi, ai si cativa prieteni barbati. Nu iesi cu ei la intalniri, dar iti place sa-ti petreci timpul cu ei, sa le impartasesti intamplari din viata ta, sa le ceri parerea, ca barbati, atunci cand vrei sa iei o decizie. Cam la atat se limiteaza prietenia dintre un barbat si o femeie, scrie Yourtango.com. Nici prin cap nu-ti trece – si nici nu ti-a trecut vreodata – ca intre voi ar putea fi mai mult decat atat. Pe scurt, il iubesti ca pe un frate. Si crezi ca el te iubeste ca pe o sora.

Vorbeste ca o amica, poarta-te ca o amica, stai langa el ca o amica!

Un studiu recent citat ce Vocativ.com a demonstrat ca majoritatea oamenilor e optimista in ceea ce priveste relatiile absolut nevinovate, platonice, dintre persoane de sexe diferite. Totusi, acelasi studiu sustine ca, la baza celor mai multe astfel de prietenii se afla o atractie sexuala ascunsa.

Prietenia dintre barbati si femei, bazata pe atractie sexuala

Studiul realizat de Universitatea din Alabama si dat publicitatii in luna iulie, a fost realizat pe studenti. Fetele si baietii cred, in egala masura, ca relatii de prietenie intre persoane de sex opus sunt posibile. Cercetatorii au vrut sa afle si cat de des la baza unor astfel de relatii se afla dorinte ascunse, nemarturisite. Astfel, s-a constatat ca, in 63% din relatiile de prietenie dintre femei si barbati, o persoana este atrasa sexual de cealalta, fara sa-i marturiseasca.

Barbatii, mai atrasi de amicele lor

Totusi, considera cei care au realizat studiul, asta nu inseamna ca in 63% din cazuri atractia sexuala sta la baza prieteniei, ci inseamna ca asa cred cei interogati.

In ceea ce priveste diferentele de sex, ele nu sunt prea mari. Participantii la studiu au aratat ca 61% dintre barbatii care au relatii platonice cu femei se simt atrasi de acestea. 54% dintre participantele la studiu au marturisit ca si-ar dori mai mult de la cei cu care au o relatie de prietenie si atat.

Un studiu mai vechi, realizat in 2012, a aratat ca barbatii se lasa condusi mai degraba decat femeile de dorintele lor sexuale atunci cand incep o relatie de prietenie cu o persoana de sex opus. Totusi, spun cercetatorii, acest lucru nu afecteaza calitatea unor prietenii de calitate, in care nu au loc relatii sexuale.

Daca tot te place, de ce nu-ti spune?

Ok, daca ai un astfel de prieten barbat si daca se simte atras de tine, de ce nu-ti marturiseste, totusi? Unul dintre motive ar putea fi acela ca tu sau el sunteti in alte relatii romantice si nu e momentul potrivit pentru voi doi, chiar daca exista atractie. Un alt motiv ar fi acela ca stie ca nu te simti atrasa de el si ii e teama ca il vei respinge si ca, in felul acesta, te va pierde si ca prietena. Un al treilea motiv ar fi ca nu stie cum sa faca aceasta miscare, nu stie cum sa puna problema.

Cum mentii prietenia

Exista cateva metode care dau rezultate daca vrei sa mentii relatia in zona de prietenie, scrie Thoughtcatalog.com.

1. Vorbeste-i despre iubitul tau. Oricat de atras ar fi de tine, s-ar putea sa ii treaca cheful daca vorbesti toata ziua despre relatia ta romantica. Si, daca nu, macar ii transmiti, indirect, ca tu nu ai altfel de interese in ceea ce-l priveste.

2. Intreaba-l despre iubita lui. Daca ii arati ca esti intereata, amical, despre ce se intampla in relatia lui, o sa-si dea seama ca nu vrei decat sa ii fii prietena.

3. Vorbeste ca o amica, poarta-te ca o amica, stai langa el ca o amica. Acesta este cel mai important aspect, daca vrei ca relatia voastra sa ramana in stadiul acesta: de prietenie. Nu incerca nicio secunda sa fii seducatoare, nici macar in joaca, pentru ca nu va sti ce sa creada si s-ar putea ca isi imagineze ca il incurajezi.

Afla si ce trebuie sa faci daca Te-ai indragostit de prietenul tau cel mai bun.