prietenii tai femei la calculator

Prietenii tai pot fi, uneori, foarte enervanti. Fie ca nu inteleg ca iti provoaca neplaceri, fie ca o fac din obisnuinta situatia trebuie sa inceteze pentru a va putea bucura unii de altii.

Situatiile in care prietenii tai te enerveaza sunt destul de greu de gestionat. Nu vrei sa superi, dar nici tensiunile nu sunt bune.

In majoritatea cazurilor, sunt trei motive probabile pentru care comportamentul celor apropiati deranjeaza. Despre acestea vorbeste psihologul american Clifford N. Lazarus.

De ce te enerveaza prietenii tai – Lipsa de constientizare a unei situatii

Sa presupunem ca ai un prieten care intarzie in mod constant la intalnirile voastre sau isi schimba frecvent planurile in ultimul moment. De multe ori, motivul pentru intarzierile deranjante ale acestuia este tocmai faptul ca nu constientizeaza ca acest comportament este frustrant pentru tine.

Insa, daca iti vei exprima aceste sentimente intr-o maniera clara si, totodata, diplomata, vei schimba foarte mult situatia in bine.

Iar daca respectiva persoana este un prieten adevarat, care a investit in prietenia voastra, se va bucura sa isi revizuiasca comportamentul astfel incat sa nu te mai supere.
Solutia pentru aceasta situatie este ca pur si simplu sa iti informezi prietenii despre ce te deranjeaza, pentru ca este foarte posibil ca acestia sa nu aiba habar ca tu nu te simti confortabil
intr-un anumit context generat de ei.

Motive pentru care prietenii tai te enerveaza: Lipsa de interes

Din cand in cand, te trezesti ca ai de-a face, in preajma ta, cu persoane apropiate carora, de fapt, nu le pasa de fericirea ta in relatia voastra de prietenie. Un astfel de om, chiar daca-si da seama ca te nemultumeste si promite ca se va schimba, nu o face.

De obicei, acesta este un semn ca ai prieten pe cineva care nu investeste la fel de mult ca tine in relatia voastra. Daca observi ca un astfel de “prieten” refuza sa isi schimbe comportamentul problematic, poti redefini prietenia voastra si fie sa ii pui capat, fie sa o tratezi cu aceeasi indiferenta.

Prietenii tai te enerveaza: Incapacitatea nativa de a face lucrurile diferit

In unele cazuri, comportamentul problematic al unor persoane se explica literalmente prin lipsa capacitatii de a face lucrurile altfel. De exemplu, aceste persoane pot avea niste disfunctionalitati genetice sau neurocognitive, precum autism sau ADHD, care ii impiedica sa actioneze social conform standardelor.

In astfel de cazuri, prietenii tai interactioneaza deficitar, pentru ca pur si simplu nu au in sange acest gen de interactiune, pe care o invata ca pe poezie.

Cu putin ajutor din partea ta si cu empatie, lucrurile se pot rezolva astfel incat respectivul prieten sa nu mai devina o sursa de nervi.

Daca unii dintre prietenii tai te enerveaza in mod constant din cauza modului in care te trateaza sau cum relationeaza cu tine, este important sa stabilesti care este cauza acestei situatii. Dar, oricare ar fi motivul, important este sa discutati despre asta, sa incercati sa rezolvati si, daca, totusi, nu se poate, sa reconsiderati relatia.