Pages: 1 2

Cum sa combati cu stil micile incidente

Perfectionistele planuiesc cu minutiozitate fiecare detaliu al petrecerii de Anul Nou. Din pacate, uneori, lucrurile nu ies chiar asa cum ti-ai dori. Chiar daca esti cu familia sau cu prietenii apropiati, te poti confrunta cu fel de fel de scenarii care pot ameninta o petrecere perfecta. De aceea, ar trebuis a stii cateva reguli de eticheta.

Si cum nimeni nu-si doreste sa inceapa anul cu un esec de organizare sau cu o stare proasta de spirit, am cautat pentru voi cele mai bune metode de inabusire a micilor conflicte. Cativa specialisti au dezvaluit pe site-ul womansday.com cele mai bune strategii ale lor pentru a face fata cu brio situatiilor neprevazute.

Cum sa actionezi atunci cand o situatie neprevazuta ameninta sa-ti strice petrecerea perfecta

Discutii legate de politica si religie

Stii mai bine ca oricine ca la o petrecere nu trebuie sa aduci in discutie probleme spinoase, generatoare de discutii aprinse. Autoarea cartii You`re So Invited! Panic Less, Play More and Get Your Party On, Cheryl Najafi, considera ca este mai potrivit sa faci o gluma care sa schimbe subiectul intr-un mod evident decat sa incerci subtil sa indrepti conversatia spre alte teme. Daca o discutie despre politica naste polemici intre invitati, pur si simplu intreaba pe un ton amuzat daca mai doreste cineva sa serveasca placinta. Exista o solutie si pentru cele mai timide dintre voi care nu indraznesc sa ia cuvantul. Schimba muzica ambientala cu una cu  ritm mai alert, pentru a le da celor prezenti un alt subiect de conversatie, in timp ce le explici celor implicati direct ca tu-ti doresti un mediu mai relaxat.

Critici in ceea ce priveste muzica sau mancarea

Cum sa combati cu stil micile incidente

In general, atunci cand nu ai ceva pozitiv de spus, este mai bine sa te abtii. Oamenii insa nu pot sa inteleaga faptul ca in viata nu poti sa multumesti pe toata lumea. Autoarea cartii The Art of the Visit: Being the Perfect Host/Becoming the Perfect Guest, Kathy Bertone, e de parere ca nu ar trebui sa incerci sa spui ceva in favoarea ta, astfel nu vei face decat sa incingi si mai mult spiritele. De aceea Cheryl Najafi iti recomanda sa raspunzi situatiei cu umor, in momentul in care cineva iti critica mancarea, ofera-te sa prepari un sandvis, iar daca cineva nu e multumit de muzica, intreaba ce ar prefera sa asculte in schimb si poate te va ajuta cu selectia.

Persoane neinvitate sau musafiri care nu au confirmat participarea

Sa mergi la o petrecere fara sa confirmi sau sa aduci un invitat fara sa atentionezi gazda in prealabil sunt doua dintre cele mai mari greseli in materie de eticheta. O gazda adevarata insa, se va asigura ca si musafirii nesteptati se vor simti bineveniti la petrecere. De aceea, e bine sa depasesti momentul cat mai repede, sa adaugi un tacam la masa si sa imparti portiile cum poti mai bine. Danielle Rollins, autoarea cartii Soiree:Entertaining with Style, iti sugereaza ca la urmatorul eveniment pe care il pregatesti, sa suni fiecare invitat cu 2-3 zile inainte de eveniment, pentru a reaminti de petrecerea pe care o pregatesti.

Pages: 1 2