relatia cu un barbat divortat probleme

Relatia cu un barbat divortat nu este usoara. Trebuie sa fii constienta de faptul ca el vine adesea cu un bagaj considerabil din fosta relatie si sa accepti anumite aspecte ale vietii lui. Pe madamenoire.com am descoperit cateva recomandari numai bune pentru acelea dintre voi care se confrunta cu o astfel de poveste.

Afla in ce stadiu este divortul

Inainte sa te implici serios in relatia cu un barbat divortat, ar trebui sa stii in ce punct al despartirii se afla. Procesul divortului este inca in desfasurare? E divortat doar de o saptamana? In urma cu cateva luni? Aceste aspecte sunt importante pentru ca te ajuta sa te decizi daca esti dispusa sau nu sa incepi o relatie serioasa cu el. Intalnirile cu un barbat care trece printr-un divort sau care tocmai s-a despartit pot fi o provocare grea.

Accepta ca are o fosta sotie

In majoritatea relatiilor dupa ce te desparti, poti elimina cu usurinta respectiva persoana din viata ta. Insa un barbat divorta nu-si poate sterge definitiv din memorie si din viata fosta sotie. De aceea, e obligatoriu sa accepti faptul ca aceasta va face parte macar un pic din viata lui. Cei doi s-ar putea sa comunice in continuare, mai ales daca sunt si copii la mijloc. In timpul relatiei cu tine s-ar putea sa dea peste prieteni vechi care sa-l intrebe de fosta sotie, asa ca trebuie sa fii pregatita mental pentru asta. Nu fii nesigura pe tine si nu deveni agresiva cu el ori de cate ori ii auzi numele fostei sotii.

… dar nu sapa prea tare ca sa afli detalii despre ea

Este obligatoriu sa accepti faptul ca tipul cu care iesi are o fosta sotie, dar nu e cazul sa faci mai mult de atat. Nu incerca sa afli tot felul de informatii despre ea sau s-o urmaresti pe Facebook. Acestea sunt semne clare de gelozie care risca sa altereze relatia pe care incerci s-o cladesti. Gandeste-te pur si simplu ca din moment ce au divortat, el nu se mai simte atras de ea.

Intelege-l daca are un copil

Exact cum e si-n cazul fostei neveste, daca omul are un copil din mariajul trecut, trebuie sa accepti asta si sa fii deschisa la orice problema care poate aparea pe aceasta tema. Ideal ar fi sa cauti metode prin care sa te strecori si tu incet-incet in peisaj, astfel incat, la un moment data, sa-i cunosti si tu copilul. Iar asta inseamna ca nu e cazul sa vorbesti urat de mama lor pentru a-ti consolida pozitia de iubita.

Rabdarea este o calitate in relatia cu un barbat divortat

Un barbat divortat a trecut deja prin “catusele” unei casnicii asa ca ar putea ezita putin inainte de a se arunca intr-o noua relatie serioasa. Asta inseamna ca trebuie sa fii cat se poate de rabdatoare cu el. Poate ca nu va veti muta impreuna foarte repede, dar asta nu inseamna ca relatia voastra nu poate progresa cu pasi marunti.

Afla ce-si doreste

Cand sunteti in diverse stadii ale relatiei voastre, nu te teme sa-l intrebi ce vrea si ce cauta de fapt. Un barbat divortat poate iesi in oras din dorinta de a cunoaste pe cineva pentru o relatie, dar si doar ca sa se distreze. Iar tu ar trebui sa afli despre ce este vorba inainte de a te indragosti pana peste urechi.

Citeste si: “Indragostita de un tip mai in varsta? Esti o norocoasa”!

Foto: iStockphoto