greseli in relatie cuplu

Cand ajungi la varsta la care ai o istorie romantica bogata, ai mai multe pretentii de la un partener decat aveai la 20 de ani. Nimeni nu e interesat sa repete la nesfarsit aceleasi greseli in relatie, asa ca iti atragem atentia asupra celor 4 atitudini ce-ti pot juca feste.

La primele intalniri tatonezi terenul, pui multe intrebari, analizezi cu atentie reactiile potentialei partenere. Nimic nu-ti scapa si daca treci testul, ai sanse mari sa gasesti relatia de iubire pe care ti-o doresti. Micile erori sunt permise, fireste ca nimeni nu puncteaza la sange orice prostioara. Insa anumite anumite greseli in relatie sunt capitale.

Si daca comiti aceste greseli in relatie, exista sanse mari sa nu mai fii sunata a doua zi pentru o noua intalnire. Iata despre ce e vorba si de ce atitudini ar trebui sa te feresti!

1. Greseli in relatie – Nu poti sa admiti ca ai gresit

E imposibil ca la primele 2-3 intalniri sa nu se nasca macar o conversatie in contradictoriu. Nu e nimic rau in asta! In schimb nu va da bine in ochii nimanui daca incerci sa mergi pana-n panzele albe cu un argument usor de demontat, sau daca nu stii sa asculti si opinia celuilalt. Nimeni nu-si doreste alaturi o persoana autosuficienta, ce refuza sa accepte si pareri pertinente. Invata sa intorci problemele pe mai multe parti si sa incerci sa vezi rezolvarile si din perspectiva celuilalt.

2. Greseli in relatie – Te comporti urat cu chelnerii

Daca esti nepoliticoasa cu persoanele pe care nu le cunosti, este aproape sigur ca te vei comporta la fel si cu apropiatii. Si niciun tip nu cauta o iubita care sa dea ordine si sa faca nazuri atunci cand un lucru nu este facut fix cum si-a dorit ea. Incearca sa fii blanda cu cei din jur, chiar daca tu esti o persoana perfectionista.

Faptul ca esti perfectionista nu scuza anumite deviatii

3. Greseli in relatie – Nu-i dai timp pentru el in relatia de iubire

Cand iubitul tau iti spune ca in seara asta iese cu prietenii lui dupa o perioada in care v-ati vazut aproape zilnic, tu interpretezi ca nu mai e interesat de tine si apare o problema. Trebuie sa inveti sa te simti confortabil si-n astfel de momente si sa-ti faci si tu programul tau separat. Nu e cazul sa iei ceva de genul asta personal sau in tragic.

4. Greseli in relatie – Nu poti sa empatizezi cu iubitul tau

Fiecare dintre noi are probleme si mai devreme sau mai tarziu te vei afla in postura de ascultatoare a unei astfel de probleme. Reactia ta in acest moment este esentiala, pentru ca partenerul tau isi va da seama daca vei fi iubita pe care o cauta sau inca o alta tipa egoista, nepasatoare la problemele celor din jur. Ce e de facut? Daca nu ai invatat sa asculti pana acum, atunci ar trebui s-o faci cat mai repede. Nu doar potentialii iubiti vor fi alungati de acest defect al tau, ci si prietenii.

Foto: Thinkstock