Relatie bazata doar pe sex? Nu exista asa ceva!

Te amagesti spunandu-ti ca acum vrei o relatie bazata doar pe sex, fara complicatii emotionale? Nu te amagi! Sexul nu e doar sex! E mai important decat crezi si lasa urme adanci!

Uneori, dupa ce iesi dintr-o relatie care te-a obosit emotional, vrei sa iei o pauza. Iti spui ca nu vrei sa te mai implici. Dar, daca intalnesti un tip pe care il placi, nu poti sa renunti la el. Asa ca faceti un pact: sa aveti o relatie bazata doar pe sex. Dar sexul nu poate fi niciodata doar ceva fizic! Oricat de mult te-ai stradui, sexul nu e doar sex niciodata! In orice caz, nu pentru amandoi. Unul dintre voi se va implica. Si probabil ca tu vei fi aceea!

Uneori, din cauza stigmatului social, simtim nevoia sa justificam de ce alegem sa facem sex cu cineva. De ce? Pentru ca discutiile despre sex inca sunt tabu, in anumite cercuri sociale. La fel cum e tabu sa faci sex cu cineva cu care nu esti intr-o relatie. Asa ca diminuezi importanta actului sexual spunand ca “e doar sex”, ca sa iti justifici alegerea. Dar exista cu adevarat vreo relatie bazata doar pe sex?

De ce nu exista o relatie bazata doar pe sex

1. Sexul inseamna emotie

Nu e o legenda, oamenii se ataseaza dupa ce fac sex cu cineva. E dovedit stiintific. Lovepanky.com scrie ca partile din creier care conduc dorinta sexuala si emotiile se suprapun. Asa ca, desi sunt lucruri separate, mintea ta le poate contopi. Si lucrurile nu stau asa doar pentru femei, ci si pentru barbati! Deci sexul e emotional, nu doar fizic!

2. Poate avea un impact de durata

Daca ai facut sex cu cineva, nu poti sa dai timpul inapoi. O sa simti ca te-ai deschis si ca ti-ai dat voie sa fii vulnerabila in fata acelui barbat. E inca un om care stie mai mult despre tine decat majoritatea celorlalti.

3. Se creeaza o conexiune

Sa zicem ca ai o relatie bazata doar pe sex cu un prieten. E imposibil sa nu se creeze intre voi o conexiune diferita. Nu e doar un prieten cu care iesi la cafea. E mai mult decat atat! Mai ales daca si dormiti impreuna dupa ce faceti sex!

4. AND-ul ne spune sa procream

AND-ul ne spune trei lucruri: sa cautam mancare, adapost si un partener de imperechere.

5. Sexul e important!

Nu poti spune ca sexul nu e mare lucru, ca e neimportant. Implica lucruri care te marcheaza sufleteste: emotii, conexiune, riscuri.

6. Riscul unei sarcini

Nu cred ca cineva poate spune ca e “doar sex”, urmand ca apoi sa se trezeasca, peste noua luni, cu un bebelus in brate. Sarcina e importanta. Si, cand alegi sa faci sex cu cineva, iti asumi si acest risc. Si asta presupune incredere in partener. Ceea ce e important!

7. Trebuie sa te feresti mereu de bolile cu transmitere sexuala

Bolile cu transmitere sexuala (BTS) nu sunt o gluma! De aceea, e bine sa fii atenta cand faci sex ocazional! Si cand vrei sa ai o relatie bazata doar pe sex cu un singur partener trebuie sa fii atenta!

8. Sexul te afecteaza emotional

Chiar daca tu crezi ca ai avut o relatie bazata doar pe sex, cand partenerul alege sa plece, vei fi afectata emotional. Sexul iti ramane in minte si in suflet. Fiecare experienta te schimba si, dupa fiecare intalnire pe care o crezi doar sexuala, vei fi alt om. Diferit. De aceea, sexul nu e doar sex!

9. Scoate la iveala insecuritatile

Daca faci sex cu un barbat si el se uita la tine ciudat cand te dezbraci, o sa te simti nesigura. Si e posibil ca asta sa iti ramana in memorie mult timp! Insecuritatile pot sa te zdruncine emotional. Sexul scoate la iveala uneori lipsa de incredere de sine.

10. Sexul ocazional vine la pachet cu dezaprobarea

Societatea nu accepta sexul ocazional. Si tu stii asta. Asa ca degeaba iti spui ca e doar sex. Te simti, in sinea ta, rusinata si simti ca cei din jur nu sunt de acord cu alegerea ta. Esti destul de puternica sa faci fata? Sau mai mult te ranesti?

Daca sexul are aceste efecte asupra ta, nu poti sa ai o relatie bazata doar pe sex. Si e firesc, pentru ca esti o fiinta emotionala.

Citeste si: Gesturi care-l indeparteaza de tine. Ce greseli faci in relatie.

FOTO: Guliver