Relatie cu un barbat mai tanar? Argumente pro si contra.

Relatie cu un barbat mai tanar – sa faci acest pas sau sa te abtii? Probabil ca ti-ai pus aceasta intrebare destul de des. Ei bine, exista avantaje si dezavantaje si probabil ca, in final, o sa te lasi ghidata de ce iti spune inima.

Ai intrat intr-o relatie cu un barbat mai tanar recent si pare ca aveti o conexiune extraordinara? Daca totul a inceput fara sa stii cati ani are, dar ai observat ca are umor si te atrage foarte mult, iar mai tarziu ai aflat ca are cu cativa ani mai putin decat tine, incepi sa iti pui o multime de probleme. Ce sa faci? Sa continui pentru ca totul merge bine? Sau sa te opresti acum, ca sa nu iti fie greu mai tarziu?

O relatie cu un barbat mai tanar poate sa functioneze perfect, chiar daca va despart ani buni. Dar sa fii cea “mare” din relatie are avantaje si dezavantaje, noteaza Shape.com. Asa ca, daca vrei ca relatia sa mearga, asigura-te ca le faci fata.

Argumente pro si contra pentru o relatie cu un barbat mai tanar

Pro: sexul

Nu poti sa te pui cu biologia. Barbatii ating cele mai inalte performante sexuale la 20 de ani, datorita nivelului de testosteron. Femeile ajung la maturitatea sexuala intre 30 si 40 de ani. Iar faptul ca barbatii mai tineri sunt si rezistenti poate duce la partide de sex uluitoare. Un barbat mai tanar are mai multa energie si e mai dispus sa incerce tot felul de lucruri.

Pro: e amuzant

O relatie cu un barbat mai tanar e mai dinamica. O sa va vedeti si ca sa luati cina in oras, dar e foarte posibil sa aveti si intalniri la care sa faceti drumetii. Barbatii mai tineri sunt mai aventurieri chiar si in afara dormitorului si pot scoate la iveala partea mai tanara si mai vibranta dintr-o femeie. O sa te considere mai desteapta si mai experimentata, asa ca o sa vrea sa iti faca pe plac nu doar fizic, ci si emotional si intelectual.

Pro: mai putin bagaj emotional

Cand intri intr-o noua relatie, iei dupa tine, intr-o anumita masura, si experientele pe care le-ai avut cu fostul iubit. Dar un barbat mai tanar are un bagaj emotional mai mic. Cu cat e mai tanar si mai neexperimentat, cu atat e mai deschis in relatia cu tine. Barbatii experimentati, in schimb, vin in relatie cu idei preconcepute, bazate pe experientele lor anterioare. Pe de alta parte, mai putina experienta poate sa insemne si mai putine abilitati de comunicare sau de rezolvare a conflictelor.

Contra: diferente de stil de viata

Intr-o relatie cu un barbat mai tanar, e posibil sa existe diferente de stil de viata. De exemplu, un barbat tanar poate sa petreaca prin baruri pana la patru dimineata. Asa ca nu trebuie sa fii surprinsa daca prefera sa stea in oras cu prietenii lui in loc sa vina pe la tine mai des.

Contra: se teme sa-si ia angajamente

Chiar daca tu te simti pregatita sa te casatoresti, e destul de greu sa convingi de asta un barbat care e mai tanar. Un barbat tanar poate sa nu fie pregatit pentru presiunile si responsabilitatile unei relatii asumate, pentru ca inca e imatur emotional. Crede ca o casatorie inseamna sfarsitul libertatii lui.

Contra: biologia

Cand te vezi cu un barbat mai tanar, se poate ca tie sa iti sune ceasul biologic, in timp ce el nu are niciun gand sa devina tata. Daca vrei copii, pot trece multi ani pana cand partenerul tau mai tanar sa fie dispus sa faca acest pas.

Contra: complexul “mamei”

Intre voi exista chimie si aveti o multime de lucruri in comun. Insa carierele voastre sunt in etape diferite. Pentru ca esti mai in varsta decat el, ai mai mult succes si esti mai stabila emotional, in timp ce el inca nu stie ce cariera sa urmeze sau e foarte la inceput. Acest lucru poate sa demasculinizeze un barbat si il poate face sa simta ca nu te poate proteja destul. Mai mult decat atat, o femeie in aceasta situatie poate ajunge sa joace rolul de mama grijulie in locul celui de partener egal in relatie.

FOTO: Guliver

Citeste si: Relatie cu un barbat mai in varsta? Exista cateva argumente pro!