Relatiile anterioare iti afecteaza relatia actuala. De ce nu esti fericita

Ti s-a intamplat vreodata sa te simti ca si cum esti prinsa in trecut, iar ranile sufletesti lasate de fostii iubiti inca sunt dureroase? Chiar daca nu iti vine sa crezi, relatiile anterioare iti afecteaza relatia actuala, insa este bine sa incerci sa faci tot posibilul sa lasi trecutul in urma si sa te bucuri mai mult de prezent

Poate ca iti este greu sa iti dai seama ca relatiile anterioare iti afecteaza relatia actuala, insa, in momentul in care vei fi mai apropiata de cineva, vei observa cum unele greseli, temeri sau rani din trecutul tau incep sa isi faca din nou loc in viata ta.

De ce relatiile anterioare iti afecteaza relatia actuala

1. Nu mai ai incredere in barbati

Daca in relatiile anterioare ai fost dezamagita sau inselata, iti va fi destul de greu sa ai din nou incredere in cineva si este posibil sa te confrunti cu foarte multe episoade in care vei provoca certuri care nu isi au rostul. Mai mult decat atat, vei avea tendinta sa il suspectezi pe noul iubit ca nu iti este fidel si cu greu iti vei deschide sufletul in fata lui.

2. Esti imprevizibila din punct de vedere emotional

Ai avut mai multi iubiti care te-au dezamagit? Nesiguranta te poate face imprevizibila si mereu suspicioasa, chiar daca vei incerca sa ii arati celui de langa tine ca il iubesti. Aceste stari schimbatoare iti vor afecta relatia actuala, asa ca este bine sa iti analizezi comportamentul si sa incerci sa iti stapanesti reactiile.

3. Te superi din orice

Odata cu trecerea timpului, incepi sa nu mai ai rabdare si sa nu mai dai dovada de intelegere. Daca in relatiile anterioare ai suferit, vei ajunge sa crezi ca iubitul tau actual te va dezamagi sau, mai rau, sunt sanse destul de mari sa te superi pe el din orice.

4. Nu faci gesturi romantice

Obisnuiai sa le faci surprize fostilor iubiti si erai foarte romantica? Iti este greu sa iubesti din nou pe cineva si sa faci gesturi romantice, pentru ca stii unde au dus acele gesturi in trecut si de fiecare data ai avut parte de multa suferinta. Dar, cu toate acestea, nu trebuie sa te inchizi in tine si nici sa iti negi dreptul la fericire si iubire.

5. Trecutul devine o parte din tine

Oricat de mult iti doresti sa mergi inainte si sa uiti anumite experiente, trecutul devine o parte din tine si iti va fi greu sa uiti cine esti si prin ce ai trecut. Dar trebuie sa accepti faptul ca noul iubit nu este vinovat de experientele tale neplacute din viata amoroasa, asa ca da-i o sansa si investeste cat de multe sentimente poti in relatia actuala.

Crezi ca relatiile anterioare iti afecteaza relatia actuala? Iata si un articol despre ce sa faci la 30 de ani ca sa nu bati pasul pe loc!

Foto: Guliver