Relatiile dupa 30 de ani. Ce asteptari sa ai?

Relatiile dupa 30 de ani pot fi dificile. Tu poti sa fii mai tipicara sau sa ramai la aceleasi vise ca la 20 de ani. Desi e bine sa nu ai asteptari exagerate, nu trebuie nici sa renunti de tot la ele.

Cand vine vorba despre cum arata relatiile dupa 30 de ani, se pare ca femeile ar trebui sa aiba mai putine asteptari, este de parere editorul Huffingtonpost.co.uk Kathy Horwood. Ar trebui sa faci mai multe compromisuri si sa ceri mai putin.

Stii de ce devin complicate relatiile dupa 30 de ani? Pentru ca, in primul rand, e greu sa incepi o relatie cat timp ai foarte multe cerinte. Ar trebui sa renunti la ideea ca barbatul cu care sa ai o relatie sa aiba peste 1,80 metri, sa fie brunet cu ochii verzi, sa aiba propria afacere si niciun fel de “bagaj” din relatiie anterioare. De ce? Pentru ca e destul de nerealist. Nu spun ca e imposibil sa il gasesti fix asa. Dar iti micsorezi considerabil sansele daca acestea sunt criteriile pe care le aplici la un inceput de relatie.

Relatiile dupa 30 de ani – nu mai bifa ce ai pe lista!

Ce asteptari au barbatii cand vine vorba despre relatiile dupa 30 de ani? Ei bine, barbatii trecuti bine de 30 de ani, adica cei care au cam peste 35, vor sa iasa cu femei de 30. Ar vrea sa aiba relatii cu femei mature, experimentate, dar, ca si tine, si ei ar vrea sa nu ai un “bagaj” emotional din relatiile anterioare. Cum ti se pare? Realist? Ei bine, nu e!

E imposibil ca o femeie sau un barbat de peste 30 de ani sa nu aiba rani sau amintiri din alte relatii.

Ca femeie, ai un ceas biologic care ticaie dupa 30 de ani. E posibil sa te simti presata sa ai o relatie care sa duca la casatorie. Poate vrei sa faci si un copil. Barbatii insa, in majoritate, nu simt aceasta presiune.

Atentie, insa! Sa ai asteptari realiste nu inseamna sa spui “da” oricarui barbat iti apare in cale. Inseamna numai sa gandesti “in afara cutiei”, adica sa accepti si lucrurile care nu sunt pe lista ta cand vine vorba de barbati. Cand cunosti un tip nou, care te atrage si cu care ai vrea sa incepi o relatie, nu cauta sa bifezi pe lista toate calitatile pe care le voiai la 20 de ani.

Si, totusi, ce e bine sa apreciezi acum?

Relatiile dupa 30 de ani sunt valoroase. E o varsta la care simti nevoia sa te “asezi”, sa ai un partener stabil. E important sa te simti ocrotita, sa simti ca el te apreciaza, ca puteti construi ceva impreuna.

Desi ar fi bine sa ajungi la concluzia ca nu trebuie sa fie neaparat brunet cu ochi verzi ca sa te faca fericita, trebuie sa existe atractie! Nu intra intr-o relatie daca nu te simti atrasa de el!

Barbatul cu care incepi o relatie cand ai 30 de ani sau mai mult trebuie sa fie independent financiar! Nu vrei sa te legi la cap un un tip dependent de parinti sau care sa astepte sa il scoti tu in oras. Chiar daca nu are propria afacere, exista o limita in relatiile dupa 30 de ani. Ai nevoie de un barbat, nu de un copil de intretinut.

De fapt, nu exista nicio reteta universal valabila. Ar trebui ca, pana la 30 ani ani, sa te cunosti destul incat sa stii ce te face fericita.

Acum ca stii cum ar trebui sa arate relatiile dupa 30 de ani, afla si Ce isi doresc barbatii de la o relatie.

FOTO: Guliver

Daca ti s-a parut interesant acest articol, da like paginii noastre de Facebook si o sa gasesti acolo si alte articole asemanatoare!