Resentimentele fata de fostul iubit

Te-ai despartit recent de iubitul tau si simti ca intreaga lume ti s-a destramat? Perioada de dupa despartire poate fi destul de dureroasa, mai ales daca ai investit foarte mult timp si dragoste, insa resentimentele fata de fostul iubit nu te vor ajuta sa te simti mai bine si nici sa uiti de toata suferinta, scrie psychologytoday.com.

Resentimentele fata de fostul iubit apar mai ales in momentul in care observi cat de repede a trecut peste despartirea de tine. De aici pot sa apara adevarate stari de depresie sau nervozitate. Toate sentimentele ostile pe care le ai fata de el nu vor face altceva decat sa te afunde in aceasta stare de nebuloasa!

Resentimentele fata de fostul iubit… renunta!

Uita de toate intrebarile pe care le ai, uita de vorbele pe care fostul tau iubit le-a aruncat fara sa isi dea seama si uita de toate supararile care te macina si care te impiedica sa te simti bine. Nu incerca sa iti dai seama de ce el reuseste sa mearga inainte cu zambetul pe buze, iar tu nu ai puterea sa te ridici si sa iti faci o noua viata. Nu te invinovati pentru starile pe care le ai, dar constientizeaza si ca resentimentele fata de fostul iubit nu te vor ajuta sa treci mai usor peste aceasta perioda.

Sunt femei care sunt profund afectate in momentul in care se despart de iubitul lor, chiar daca s-a ajuns in aceasta situatie si din cauza lor. Este adevarat, poti sa ai de-a face cu un sentiment cumplit de dureros in momentul in care constientizezi ca nu mai faci parte din lumea lui!

Acceptarea suferintei te ajuta sa te vindeci

Chiar daca el a trecut peste despartirea de tine, daca a ales sa-si refaca viata alaturi de altcineva sau daca a reusit sa-si ascunda suferinta, aceste lucruri nu ar trebui sa te afecteze. Acceptarea suferintei te ajuta sa te vindeci, ai nevoie de o perioda in care sa fii singura, sa iti analizezi starile si sa incerci sa pui propria fericire pe primul plan. Lasa timpul sa-ti vindece ranile si nu te mai gandi ca el nu te-a iubit asa cum ti-ai dorit.

Suferinta te va ajuta sa intelegi ce nu a mers bine in relatia cu el, sa descoperi ce iti doresti pe plan sentimental si sa faci alegeri mai bune in viitor. O atitudine pozitiva nu apare peste noapte, este nevoie de foarte multa munca, insa trebuie sa te gandesti ca vei reusi sa treci peste toata aceasta perioada. Uita de resentimente, ura sau gelozie si iubeste-te pe tine insati.

Suferinta iti va deschide o noua poarta catre fericire, catre o viata mai buna. Dar, pana atunci, renunta la resentimente. In loc sa te gandesti la faptul ca este ceva in neregula cu tine, incearca sa accepti faptul ca relatia pe care ai avut-o nu era potrivita pentru tine. Si vei reusi. Ai nevoie doar de timp. Si de rabdare!

Iata si un articol cu sfaturi sa treci peste o despartire fara multa suferinta!

Daca ti-a placut acest articol, da like pe pagina noastra de Facebook sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: Guliver