efectele retelelor de socializare femeie

Navigarea excesiva pe retelele de socializare face mai mult rau decat bine. Nu o spunem noi ci oamenii de stiinta care au ajuns la concluzia ca felul in care ne percepem poate suferi schimbari radicale dupa sesiuni prelungite pe Facebook. Iata care sunt efectele retelelor de socializare.

In ultima perioada tot mai multe studii au analizat efectele retelelor de socializare. Desi la o prima vedere par doar un trend ca toate celelalte, legat de progresul tehnologic, la o analiza mai atenta oamenii de stiinta au observat ca impactul lor asupra increderii pe care o ai in tine nu e deloc de neglijat. Efectele retelelor de socializare sunt dezbatute pe yourtango.com!

Efectele retelelor de socializare – se schimba imaginea pe care o avem despre corpul nostru

Un studiu australian publicat anul acesta in Psychology of Women Quarterly a aratat cat de mult influenteaza in rau felul in care te percepi tu, dar si felul in care ajung sa te perceapa cei din jurul tau. Conform acestei cercetari condusa de Jasmine Fardouly, psiholog la UNSW Sydney, cu cat o fata petrece mai mult timp pe retelele de socializare, cu atat exista o sansa mai mare de a face comparatii intre pozele ei din trecut si cele din prezent, dar si intre imaginile personale si cele ale altor prieteni sau cunostinte. Potrivit cercetatorilor, problema cu selfie-urile e ca inevitabil vom ajunge sa le comparam cu ale celorlalti si sa ne uitam la noi insine din perspectiva unui observator.

Comparatiile online pot conduce la depresii sau tulburari alimentare

Efectele retelelor de socializare: ne vedem ca pe niste obiecte

Cu alte cuvinte, ne vom vedea ca niste obiecte, iar asta inseamna ca vom avea o tendinta mai mare de a ne evalua critic si de a ne judeca pe noi insine pentru felul in care aratam. Acest comportament atrage o multime de consecinte negative care pot sfarsi adesea cu depresii sau cu tulburari alimentare periculoase.

Fardouly sustine ca atunci cand comparam ceea ce ne arata imaginile din prezent cu cele din trecut sau cu cele ale altor persoane avem tendinta sa ne concentram pe anumite parti ale corpului cu care nu suntem fericite si sa amplificam micile imperfectiuni.

Fardouly sugereaza ca in special tinerele care sunt mult mai usor de influentat ar trebui sa caute si sa urmareasca paginile de Facebook care promoveaza imagini ale unui fizic sanatos si sa incerce sa-si “curete” news feed-ul de persoane obsedate de propria imagine.

Citeste si: “Retele de socializare: cat rau poate face tehnologia unui cuplu”!

Foto: Thinkstock