influenta retelelor de socializare fata

Retelele de socializare pot fi ele insele vinovate pentru adaugarea cuvantului “complicat” in dreptul relatiei de cuplu. Pe realsimple.com am dat peste rezultatele unei cercetari amanuntite facute pe teritoriul Marii Britanii. Prin urmare, influenta retelelor de socializare asupra relatiei de cuplu poate fi foarte mare.

Potrivit unui sondaj realizat de Slater and Gordon Lawyers pe un esantion de 2.000 de adulti din Anglia, una din sapte persoane intenteaza divort din cauza activitatilor partenerului pe Facebook, Twitter, Snapchat si alte platforme de social media. Astfel de sondaje arata ca influenta retelelor de socializare asupra relatiei de cuplu este tot mai mare.

Influenta retelelor de socializare – ele sunt o sursa de tensiune in cuplu

Argumentele lor se bazeaza pe schimbul regulat de fotografii si mesaje cu alte persoane pe care acestia le aveau in lista. Aproape un sfert dintre cei intervievati de firma de avocatură Slater & Gordon au declarat ca au avut cel putin o cearta pe saptamana cu partenerul lor din cauza retelelor de socializare si 17% au declarat ca au avut schimburi zilnice de replici taioase pe tema social media.

“Social media este noul teren minat pentru casatorii”

“Cum mai mult de 556 milioane de oameni folosesc zilnic Facebook felul in care ne traim viata si relatiile de cuplu se schimba dramatic. Constatam ca social media este un nou teren minat pentru casatorii”, sustine Andrew Newbery, seful firmei Slater & Gordon. “Nu doar actiunile pe retelele de socializare sunt deranjante, dar si timpul alocat lor a provocat probleme maritale.”

Influenta retelelor de socializare – cum sa eviti certurile

Diversele platforme de social media pot declansa, de asemenea, gelozie intre parteneri. Participantii la studiu au recunoscut ca unele certuri au provenit de la schimbul de mesaje pe care partenerii lor le-au avut cu un fost iubit.

“Retelele de socializare pot fi o metoda minunata prin care pastrezi legatura cu familia si prietenii, dar pot fi si o sursa de tensiune in cuplu”, continua Newbury. Pentru a evita certurile inutile, firma de avocatura care a efectuat sondajul sugereaza sa urmezi aceste sfaturi:  nu posta niciodata cand esti nervoasa, fii respectuoasa, fii transparenta, verifica-ti setarile de confidentialitate si limiteaza pe cat posibil timpul de utilizare.

Citeste si “Retele de socializare: cat rau poate face tehnologia unui cuplu”!

Foto: Ed Gregory/ pexels.com