ritualuri ciudate din toata lumea

Cate locuri, atatea obiceiuri si tot atatea ritualuri ciudate. Azi va povestim despre lucrurile descoperite intr-un articol publicat pe yourtango.com, care prezinta ciudateniile in materie de iubire ale diverselor popoare.

Oamenii din India se casatoresc cu copaci pentru a evita tragediile cosmice

In India, daca esti nascuta sub influenta lui Marte, poti suferi din cauza lui. Insa vestea buna e ca poti scapa de asta daca te casatoresti cu un obiect: de obicei un copac, dar poate fi la fel de bine o statuie din aur sau din argint a zeului Vishnu… Doar dupa indeplinirea acestui ritual te poti casatori si cu un barbat fara sa te temi ca Marte il va fulgera pe unul dintre voi.

In Tara Galilor indragostitii daruiesc linguri de lemn

Inca din secolul al XVII-lea, barbatii din Tara Galilor ciopleau in lemn cate o lingura pe care o daruiau apoi persoanei de care erau indragostiti. Daca ea o accepta, atunci ei inceapeau s-o curteze. Desi curtatul a disparut de multa vreme, daruirea lingurilor de lemn ca semn al afectiunii inca persista.

Parintii cambogieni construiesc cabanele dragostei pentru curtat

Spre deosebire de alte culturi, in tribul Kreung din Cambogia, adolescentele sunt incurajate de parinti sa interactioneze cu baietii pentru a-si gasi un sot pe placul lor. Iar aceste cabane ale dragostei sunt spatiile in care fetele pot purta conversatii cu cel de care le place si chiar pot face dragoste cu el. Daca fata nu se simte atrasa cu adevarat de baiatul respectiv, il poate refuza dupa aceasta experienta.

Africanii au fabrici de ingrasare

In Mauritania, standardele frumusetii nu seamana cu cele europene. Sa fii gras inseamna ca esti bogat si ai un statut aparte. Si tocmai de aceea in anumite sate au aparut aceste “ferme de ingrasare” pentru fetele tinere care urmeaza sa se marite. Ele sunt hranite in exces cu lapte si cuscus (uneori chiar si impotriva dorintei lor) pentru a deveni mai dezirabile in ochii viitorilor soti.

Citeste si: “Din toata lumea: secrete culinare pentru diete eficiente”!

Foto: iStockphoto