Nu te mai invinovati daca s-a incheiat relatia ta

Despartirile lasa loc regretelor si vinovatiei. Dar chiar daca suferi, este important sa nu dai vina pe tine atunci cand s-a incheiat relatia ta. Nu da vina pe nimeni. Pur si simplu nu a mers!

Lumea intalnirilor si a relatiilor e dura. Pana cand nu-l cunosti pe barbatul potrivit, e clar ca tot vei avea parte de despartiri. Ce conteaza, dincolo de suferinta, dor si inimi frante, este sa iesi mai puternica din aceasta situatie. Sa te iubesti mai mult si sa stii mai bine ce vrei. Nu are rost sa te critici si sa te invinovatesti, cred si cei de la Elitedaily.com.

Daca s-a incheiat relatia pe care o aveai, sigur ai o perioada de tumult emotional. Saptamani, luni, cateodata ani, ne luptam cu motivele pentru care unul dintre voi a pus capat. E o perioada in care apar ganduri de tipul „Puteam sa fiu mai rabdatoare” sau „Puteam sa cer mai putin”.

Motivele pentru care te invinovatesti variaza, desigur, de la persoana la persoana. Dar pana la urma, sunt cateva generale. Te poti invinovati pentru cat iti ia sa treci peste despartire, pentru cat ar fi trebuit sa fii mai atenta la semnele negative sau pentru cum actiunile tale ar fi putut fi altele. Dar toate au aceeasi sursa: presiunea pe care o punem pe noi pentru a avea relatii de succes.

3 etapte prin care treci cand s-a incheiat relatia

1. Nu exista un prag de timp dupa care sa mergi mai departe. Fiecare are ritmul lui. Relatiile variaza, ca si oamenii din ele. Nu pot fi cuantificate in niciun fel. Doar pentru ca peste despartirea anterioara ai trecut in trei luni, nu inseamna ca de data asta va fi la fel.

2. Dragostea ne orbeste. De multe ori semnalele de alarma sunt ignorate, in favoarea gesturilor romantice si noptilor pasionale de impacare. Alegem sa vedem ce e mai bine in persoana de langa noi, in majoritatea timpului. De multe ori doar prin asemenea experiente putem invata lectii valoroase pentru viitor.

3. Trebuie sa dam drumul vinovatiei. Altfel intri intr-o spirala descendenta care nu se mai opreste. In loc sa iti spui „Puteam sa…”, poti spune: „In viitor o sa…”. Accepta lectiile, accepta ca poate ai facut greseli si invata din ele, nu le lasa sa te inece. Ai facut cat de bine ai stiut la momentul respectiv. Si inca nu s-a inventat masina timpului ca sa poti sa aschimbi lucrurile. Acum aplica lectiile in urmatoarea poveste de dragoste!

Daca dai drumul vinovatiei, afla si ce lucruri sa NU faci ca sa treci peste despartire

Foto: iStock