Esti “mama ranitilor”? Nu incerca sa iti salvezi iubitul!

Sa iti salvezi iubitul inseamna sa pierzi o batalie inainte de a o incepe. In primul rand, el nu vrea sa fie salvat si nu se va schimba! In al doilea rand, meriti un barbat care sa corespunda nevoilor tale de la inceput!

Exista un anumit tip de personalitate care ii face pe oameni sa isi doreasca mereu sa ii “repare” pe ceilalti. Un fel de mama a ranitilor, care se simte cel mai bine cand ii ajuta pe altii. Ei bine, daca ai acest tip de personalitate si intalnesti pe cineva care pare sa aiba mai putin noroc decat tine, vei vrea imediat sa il ajuti si sa ii vindeci suferinta. Esti empatica, darnica si sufletista, dar nu e bine sa te crezi Maica Tereza!

Pentru ca ai un simt extrem de dezvoltat asupra a ceea ce inseamna nedreptatea, e posibil sa iti ajuti iubitul mai mult decat e cazul. E un risc major sa vrei sa iti salvezi iubitul!

Nevoia ta de a repara lucruri iti poate disctruge complet relatia de cuplu, daca nu stii cand sa te opresti, atrag atentia cei de la Yourtango.com, care au scris despre acest subiect.

De ce e o idee proasta sa iti salvezi iubitul

1. O sa simta ca vrei sa-l schimbi

Dezechilibrul nu face bine unei relatii de cuplu. Si tu, si iubitul tau va veti simti mizerabil. Nici macar nu o sa iti satisfaci nevoia de a-l ajuta, pentru ca, cel mai probabil, el nu vrea sa fie ajutat. Barbatul de langa tine vrea sa fie iubit pentru ceea ce este, nu pentru felul in care ti-l imaginezi tu. Poate tu crezi ca il ajuti, dar, daca vrei sa iti salvezi iubitul, acesta va simti ca il vezi ca pe un “proiect” si o sa aiba frustrari.

2. Esti indragostit de el sau de potentialul lui?

Pentru sanatatea psihica a ta si a lui, e important sa iti gasesti un partener care deja se potriveste cu tine si care are de la inceput multe dintre calitatile pe care ti le doresti de la un barbat pe termen lung. Daca doar iti imaginezi ce om minunat va fi odata ce iti salvezi iubitul inseamna ca nu e cel potrivit pentru tine si mai bine treci mai departe! Nu se va schimba radical!

3. Te crezi o eroina?

Iti imaginezi cat de mult te va pretui pentru ca l-ai salvat de sine si pentru ca i-ai facut viata mai buna? E posibil sa ai aceste dorinte aprinse din nevoia de a simti ca cineva are cu disperare nevoie de tine. Generozitatea ta poate fi un act de egoism, de fapt. Pentru tine poate fi o problema daca esti apreciata pentru ceea ce oferi, nu pentru ceea ce esti. Nu trebuie sa fii salvatoarea cuiva ca sa primesti dragostea acelei persoane!

4. Iti pare rau pentru el?

O relatie de cuplu nu este un act de caritate! Meriti mai mult! Daca intalnesti un barbat care are nevoie de ajutor, ajuta-l! E ok sa ajuti! Dar nu te implica amoros! Dorinta de a salva lumea si de a ajuta e un lucru bun. Dar e bine sa o folosesti in alte zone ale vietii tale, nu in relatia de cuplu! Meriti mai mult!

FOTO: Guliver

Acum ca stii de ce nu e bine sa incerci sa il schimbi, afla si Ce motive de despartire gasesc barbatii. Tu ai aceste defecte?