cum spui la multi ani cu ocazia unei zile de nastere

Sarbatorirea unei zile de nastere nu mai e ce a fost de cand au intrat in joc retelele de socializare. Iata noi reguli de care trebuie sa tii cont, mai ales cand vine vorba despre rude si prieteni apropiati.

Am ajuns in acel punct al istoriei noastre in care retetele de socializare au devenit suficient de puternice pentru a genera noi reguli de eticheta. Nu ar trebui sa-ti postezi certurile personale cu iubitii, n-ar fi bine sa exagerezi cu citatele inspirationale si nici n-ar fi cazul sa-ti transformi copiii (sau pisicile) in surse generatoare de like-uri.

Iar cand vine vorba de zile de nastere lucrurile sunt si mai complicate. Facebook a schimbat complet felul in care decurge o aniversare. Cei care-si amintesc pur si simplu ca e ziua de nastere a cuiva drag nu mai primesc niciun fel de credit pentru asta deoarece toti ceilalti au fost deja alertati de Facebook. Vrei totusi sa faci o impresie frumoasa? Iata cateva sfaturi publicate de Time Magazine de care ar trebui sa tii cont!

Regulile unei zile de nastere: ce inseamna prea mult/prea putin

Cum urezi la multi ani apropiatilor si cunoscutilor

La miezul noptii, in persoana: E obligatoriu daca aniversatul este sotul tau sau iubitul. Fii cu ochii pe ceas, iar la 12:00 saruta-l (si eventual ofera-i cadoul pe care l-ai ales). Nu te folosi de scuza ca te culci inainte de miezul noptii. Doar nu ai 100 de ani si-n plus e o noapte speciala pe care n-ar trebui s-o lasi sa treaca asa.

La miezul noptii, printr-un telefon sau un mesaj: Daca esti extrem de apropiata de persoana respectiva dar nu locuiesti cu ea, ar trebui sa procedezi asa. Pentru frati si prieteni poti alege varianta unui telefon, iar parintilor le poti scrie un mesaj frumos. Ideal ar fi sa-i suni totusi si pe ei a doua zi pentru a relua verbal mesajul trimis pe mobil.

Scrie pe peretele de Facebook/ trimite un Tweet: E modalitatea perfecta de a-ti felicita prietenii vechi cu care nu te-ai mai vazut de un secol, dar cu care tii legatura prin intermediul retelelor de socializare. Sau persoane pe care le cunosti si-ti plac, dar cu care ai o interactiune limitata. Nimeni nu-ti interzice sa postezi mesaje si pe Facebook, dar nu folosi aceasta metoda pentru orice persoana din viata ta.

Postezi pe propriul tau profil de Facebook/ sau pe feed-ul de Instagram: Nu prea are rost sa faci asta. Toata lumea stie ca-ti iubesti cea mai buna prietena sau iubitul, insa daca nu mai ai sub 20 de ani e cam dubios sa mai faci urari realizand colaje siropoase.

Citeste si “Curatenie de primavara: detoxifiaza-ti profilul de Facebook!”.

Foto: Thinkstock