Sarutul de la prima intalnirea conteaza!

Sarutul de la prima intalnire este incitant, romantic, plin de emotie si de neuitat! Dar nu reprezinta doar un moment special si izolat. Afla de ce conteaza pentru viitorul unei relatii!

Ati luat cina impreuna. Flirtati, intre voi exista o energie buna si se apropie momentul primului sarut. Ar putea suna siropos, dar sarutul de la prima intalnire este foarte important pentru ceea ce urmeaza intre voi. Self.com iti spune de ce.

Prima noapte de dragoste poate fi… ciudata, dar situatia poate fi imbunatatita in timp. In schimb, daca primul sarut nu este o placere, niciunul dintre voi nu va fi motivat sa dea un semn a doua zi. Pe termen lung, sarutul intareste o relatie si chiar creste calitatea vietii!

3 motive sa fii atenta la sarutul de la prima intalnire

1. Arata cat de mult va place unul de celalalt. Chiar si elefantii si cimpanzeii se saruta pentru a-si demonstra afectiunea. Un sarut creste nivelul de serotonina, dopamina, oxitocina si epinefrina, iar acest cocktail exploziv duce la euforie si atractie. Sarutul ne ajuta sa “evaluam” posibilii parteneri. In acelasi timp, oricat de ciudat ar suna, este un schimb de informatie despre chimia dintre voi. La un sarut lipsit de chimie, o relatie viitoare nu este posibila.

2. Nu are mereu acelasi scop. Potrivit studiilor, barbatii si femeile nu cauta acelasi lucru de la un sarut. Femeile nu ar face sex fara sa se sarute cu cineva mai intai, in timp ce la barbati este invers: saruta pentru a ajunge sa faca sex. Pe termen lung, insa, saruturile sunt un barometru mai bun al unei relatii puternice decat o viata sexuala exploziva, conform unui studiu al Universitatii Oxford.

3. Este sanatos pentru corpul vostru si pentru legatura voastra. Un alt studiu realizat printre cei care se saruta frecvent arata ca acest simplu act reduce nivelul de stres, creste satisfactia in relatie si scade nivelul colesterolului. Pe termen lung, potrivit unei alte cercetari, barbatii care isi saruta iubitele inainte de a pleca la serviciu traiesc in medie cu cinci ani mai mult si castiga cu 20-30% mai mult decat cei care nu fac asta.

Mai ramane sa aflam ce inseamna un sarut bun. Oamenii de stiinta nu pot inca sa spuna. Insa secretul este undeva ingropat in biologia voastra. Si n-ai nevoie de stiinta ca sa afli daca un sarut este bun sau nu!

Saruta-l mai mult! Iata 20 de saruturi speciale, care amplifica pasiunea in cuplu