schimbarea necesara in orice relatie

Tu te schimbi. El se schimba. Va schimbati impreuna. Schimbarea nu este ceva rau, ci ceva necesar, pe care trebuie sa-l iei ca atare, sa nu incerci sa fortezi lucrurile sa ramana mereu intr-un anumit fel. Am gasit explicatia intr-un articol de pe huffingtonpost.com!

Intr-o relatie oferi si primesti. Vei invata asta in toate relatiile: de iubire, cu prietenii, familia, colegii de munca, iar lista poate continua la nesfarsit. E important sa intelegi ca daca vrei sa faci lucrurile sa mearga nu vei face mereu ce e cel mai corect, cel mai bun, nu te vei simti mereu perfect.

Ca individ iti doresti sa faci totul intr-o maniera proprie, dar atunci cand incluzi si pe altcineva in lumea ta trebuie sa inveti sa te “inmoi”, sa intelegi, sa fii deschis. Nu poti sa te inchizi in propria ta bula, sa ignori perspectivele diferite prin care pot fi privite anumite evenimente. Hotararile anticipate te impiedica sa intelegi cu adevarat. Este obligatoriu sa faci un pas inapoi, sa respiri adanc si sa lasi apele sa se linisteasca putin inainte de a face schimbarea.

Schimbarea in relatii inseamna evolutie

Cresterea, dezvoltarea si evolutia sunt lucrurile care ne-au ajutat in toti acesti ani sa supravietuim ca rasa umana. Nu am ramas doar la ceea ce am stiut, ceea ce am vazut, ceea ce am crezut. Noi, desigur, am uitat de vechile moduri in care functionau lucrurile, dar exact asa trebuie sa ne comportam si-n relatiile cu alte persoane.

Felul in care functionezi tu nu este niciodata la fel cu modul in care functioneaza cineva drag. Felul in care-ti percepi tu ziua poate fi extrem de diferit de felul in care un prieten apropiat isi percepe ziua. Iar modul in care iubim poate fi din nou cu totul altul. Dar asta nu inseamna ca doar unul dintre voi are dreptate; inseamna doar ca sunteti diferiti.

Trebuie sa intelegi ca actiunile oamenilor se bazeaza pe personalitatile lor si e important sa comunici. Asta nu scuza insa un comportament rau. Mai degraba, ar trebui sa fie inceputul prin care construiesti o fundatie a relatiei, ca peste ani, sa te uiti la persoana respectiva si sa stii ce gandeste. Este o sarcina dificila care poate dura si o viata ca sa o perfectionezi.

Pe masura ce te maturizezi si-ti cauti un partener, este important sa-ti amintesti ca nu mai esti cea care ai fost in urma cu o zi, un an sau acum zece ani. Frustrarile si certurile sunt cauzate de obicei de neintelegeri si de o comunicare defectuoasa. Daca poti spune eficient si sincer ce simti, atunci ai o sansa sa-ti salvezi relatiile atat cu cei din jur, cat si cu tine insati.

Traiesti. Experimentezi. Inveti. Construiesti relatii. Pierzi unele. Si pe altele le pastrezi pe viata. Te schimbi.

Citeste si: “5 semne ca ai nevoie de o schimbare urgenta in viata”!

Foto: iStockphoto