secret de partenerii de cuplu

Peste 15 milioane de oameni ascund acest secret de partenerii de cuplu. Printre cel mai des intalnite secrete in cuplu, infidelitatea financiara apare din ce in ce mai des pe buzele sepcialistilor. De ce discutiile despre bani in cuplu sunt mai dificile? De ce avem secrete in cuplu? Citeste ce spun specialistii Bustle, daca si tu iti minti partenerul in cuplu, cand vine vorba de finantele voastre.

Infidelitatea in cuplu poate lua multe forme. De la aventuri sexuale pana la a-ti insela emotional partenerul. Chiar si mici fapte de tipul conectarii pe retelele sociale cu alte persoane atragatoare pot fi catalogate drept o infidelitate. Multa lume e de acord ca a-ti insela partenerul este un lucru nociv, dar care sunt cel mai greu de tolerat secrete in cuplu?

Conform ultimelor studii realizate in America, peste 30% dintre oamenii chestionati s-au referit la discutiile despre bani. Daca iti minti partenerul de cuplu in ceea ce priveste datele tale financiare, atunci este vorba despre infidelitatea financiara.

Peste 15 milioane de oameni ascund acest secret de partenerii de cuplu. Ce inseamna infidelitatea financiara? Inseamna a tine secrete conturi bancare, carduri de credit sau date salariale.

Asa cum infidelitatea sexuala poate distruge un mariaj si secretul financiar poate duce la destramarea relatiilor. Infidelitatea financiara distruge increderea, lasa sentimentul de tradare, vinovatie, rusine, umilinta si lipsa a respectului, spun specialistii citati de Bustle. Acest gen de secrete in cuplu au efect negativ care dureaza in timp. Banii inseaamna siguranta, libertate, succes, stabilitate.

Conform studiilor, peste 15 milioane de oameni ascund acest secret de partenerii de cuplu. Peste 31% dintre respondenti ascund existenta unui card, a conturilor de economii sau mint in ceea ce priveste salariul. Ce spun specialistii despre infidelitatea financiara?

Psihologii sustin ca daca iti minti partenerul de cuplu cu privire la finantele tale exista, de fapt, alte probleme intre voi doi. Oamenii ce ascund acest secret de partenerii de cuplu arata ca in relatii exista probleme de control, putere, rusine, comunicare si angajament. De fapt, trebuie sa rezolvati impreuna aceste probleme, daca vreti sa treceti peste secretele (fie ele si financiare) din cuplu. Pentru ca, de fapt, cea mai grea proba este felul in care va reveniti dupa infidelitate. Fie ca este emotionala, sexuala sau financiara.

Nu este neaparat gresit sa aveti conturi separate, sa luati decizii separate, atata timp cat stiti amandoi ce ati agreat. Este necesar sa comunicati si sa aveti un aranjament de ambele parti. Atunci cand oamenii tin acest secret de partenerii de cuplu se creeaza un dezechilibru. Si chiar daca secretul nu ne descopera, el va va influenta relatia altfel. Descopera cum iti afecteaza viata de cuplu infidelitatea financiara:

  1. Infidelitatea financiara se intampla mai rar daca partenerii traiesc impreuna

Daca exista un mariaj sau o relatie in care partenerii locuiesc impreuna, este mai dificil sa ascunzi datele financiare.

  1. Acest gen de secrete in cuplu ranesc mai mult daca castigi mai putini bani

Multi oameni considera ca infidelitatea in cuplu nu este la fel in toate cazurile. A-ti insela partenerul nu inseamna acelasi lucru cu a ascunde un cont bancar. Insa, nu este o surpriza faptul ca oamenii ce castiga mai putin se simt mai lezati cand afla ca au fost inselati financiar in cuplu.

  1. Multi oameni pastreaza acest secret de partenerii de cuplu, dar cheia este onestitatea

Pana la 85% dintre oamenii participanti in studiu au relevat faptul ca au incredere in partenerii de cuplu cand vine vorba de finante. Si pana la o treime crede ca iubitul sau iubita nu este onest ori onesta.

  1. 1 din 10 oameni spun ca nu poarta discutiile despre bani in cuplu

Desi nu este mereu confortabil, discutiile financiare sunt importante in cuplu. Insa, pana la 11% au spus ca mai degraba tind sa evite subiectul.

Nici nu este de mirare atunci cand discutiile despre bani in cuplu sunt, conform altor studii, un stresor important in relatii. Este esential sa se pastreze comunicarea deschisa, chiar si atunci cand iti doresti sa deschizi un cont separat, de exemplu. Pana la urma si deciziile financiare sunt de luat in doi, cand esti intr-un cuplu. Pentru ca, de fapt, oamenii care pastreaza acest secret de partenerii de cuplu distrug increderea in relatie. Nimeni nu isi doreste sa fie mintit!

Citeste si: Secrete fata de partener? 5 situatii cand sunt necesare!

Foto: Guliver