semne ca relatia de cuplu nu mai merge femeie barbat

De multe ori, iti este greu sa te desprinzi de cel cu care ai petrecut o parte din viata ta. Exista totusi niste semnale de alarma si niste semne ca relatia de cuplu nu mai merge. Este bine sa nu le neglijezi.

Relatiile incep, de obicei, cu sperante si asteptari uriase. Este esential sa nu iti pierzi timpul – si-asa pretios – cu cineva care iti ridica multe semne de intrebare. Iata cateva semne ca relatia de cuplu nu mai merge, publicate de Yourtango.com, care iti arata ca esti prinsa intr-o relatie care se apropie de final si ca ar fi cazul sa mergi mai departe.

Semne ca relatia de cuplu nu mai merge

Ai mai multe nelamuriri decat certitudini. Timpul petrecut intr-o relatie ar trebui sa iti intareasca increderea, asa ca, daca esti mai confuza decat in urma cu cateva saptamani sau luni, e un mare semn de intrebare.

Atractia initiala nu a dus la o legatura de durata. A fi atras de calitati care pot fi observate la prima vedere – un zambet frumos, o minte agera sau o atitudine increzatoare – poate sa tina un cuplu impreuna o perioada nu prea lunga. O poveste de dragoste care se aprinde, dar se stinge repede poate avea drept cauza o atractie puternica, fara prea multe alte lucruri care sa o hraneasca.

Nevoia ta de “spatiu” e in crestere. Oricine are nevoie de un timp al sau, individual. E natural. Dar daca ideea de “timpul tau” a devenit mai atractiva decat cea de “timpul vostru”, gandeste-te la ea ca la un semnal de alarma. E unul dintre acele semne ca relatia de cuplu nu mai merge.

Semne ca relatia de cuplu nu mai merge – De vina pentru o relatie esuata sunt ambii parteneri

Muncesti din greu pentru a imbunatati relatia, dar el nu face acelasi efort. O relatie de cuplu sanatoasa are nevoie de doi oameni care sa duca impreuna greutatile ei si care sa investeasca in mod egal.

Timpul a scos la iveala nepotriviri intre valorile si crezurile voastre. Fii realista. Gandeste-te bine daca vietile si dorintele voastre va indreapta in aceeasi directie sau daca esti in fata unui mare compromis.

Semne ca relatia de cuplu nu mai merge – ti-a inselat increderea

Nu impartasiti acelasi grad de motivatie sau ambitie. Fie ca e vorba despre posibilitatea de a promova in cariera, fie ca e vorba despre educatie sau dezvoltare personala, fiecare dintre voi ar trebui sa aiba stabilite niste obiective clare si un plan prin care sa si le indeplineasca.

Ai observat ca nu e onest tot timpul si ti-a inselat increderea. Minciunile distrug o componenta esentiala a oricarei relatii: increderea. Lipsa adevarului aduce multe probleme intr-o relatie.

Semne ca relatia de cuplu nu mai merge – obsesia controlului

Unul dintre voi e prea dependent. Putine relatii reusesc sa treaca peste gelozia excesiva, posesivitatea, dependenta si dorinta obsesiva de control. Astfel de atitudini arata ca unul dintre voi – sau chiar amandoi, daca va regasiti in aceste situatii – nu are o baza emotionala prea solida.

Partenerul tau nu este realist cand vine vorba de nevoile unei relatii de succes pe termen lung. In relatiile armonioase, fiecare partener stie ca nimeni nu este perfect si ca vor aparea, cu siguranta, probleme care vor trebui rezolvate. Fiecare relatie are nevoie de munca si perseverenta ca sa supravietuiasca.

Semne ca relatia de cuplu nu mai merge – te neglijezi

E evident ca aspiratiile voastre financiare si profesionale nu se sincronizeaza. Intrebati-va, fiecare dintre voi, care e viziunea voastra asupra nivelului de trai, veniturilor si a parcursului profesional pe viitor. Daca nu merg in aceeasi directie, aveti o problema.

 Ti-ai lasat de-o parte ambitiile si nevoile personale pentru a te concentra pe cele ale iubitului. Acest tip de dezechilibru va duce, in cele din urma, la resentimente si, deci, la o relatie esuata. O relatie sanatoasa cere egalitate, iar fiecare dintre voi trebuie sa se simta apreciat.

Semne ca relatia de cuplu nu mai merge – nu esti tu insati

Te intrebi din ce in ce mai des daca nu cumva exista altcineva cu care te-ai potrivi mai bine. E normal sa ai, din cand in cand, ezitari si intrebari despre perspectivele relatiei in care te afli. Dar, daca intrebarile devin tot mai frecvente, nu ignora acest semnal de alarma.

Nu simti ca poti fi pe deplin tu insati in prezenta lui. Daca incerci tot timpul sa schimbi sau sa ascunzi felul tau de a fi, e destul de clar ca nu esti intr-o relatie potrivita.

Semne ca relatia de cuplu nu mai merge – viitorul este incert

 Ai un sentiment acut ca timpul trece. Indiferent de varsta pe care o ai, ai inceput sa te gandesti ca timpul pe care il petreci in aceasta relatie e un timp pierdut si ca ar fi mai bine sa il valorifici explorand alte posibilitati, mai bune.

Privind inainte, ideea de viitor comun devine confuza. Ar trebui sa iti poti imagina cu bucurie si fara ezitari cum ar fi relatia voastra peste cinci, zece, douazeci de ani. Daca acest lucru nu este posibil, mai gandeste-te.

Foto: Guliver