Cum iti afecteaza sextingul relatia.

Sextingul a devenit ceva obisnuit in randul adolescentilor si printre cei maturi. Dar reusesc mesaje sexuale sa imbunatateasca o relatie? Sau o strica?

Sextingul, in caz ca inca nu ai aflat, este o combinatie intre sex si texting, adica mesaj text. Poate sa insemne o multime de lucruri: de la mesaje cu tenta sexuala, schimb de fotografii sau selfie-uri nud sau seminud prin intermediul telefonului.

Sextingul a devenit foarte popular, mai ales in randul adolescentilor si tinerilor. Un studiu realizat de cei de la Universitatea Deakin din Australia arata ca 12% dintre adolescenti trimit si primesc mesaje sexuale prin telefon sau email. Dar cifrele sunt si mai mari pentru persoanele mai mature. Aproape 49% dintre adultii tineri aleg sextingul in sensul ca trimit mesaje, iar 57% au spus ca au primit mesaje erotice.

Sextingul ajuta relatiile romantice

In circumstantele corecte – daca excludem ipoteza ca fotografiile tale ar ajunge in locul sau la persoana gresita si ar putea sa reprezinte o reala problema – sextingul e avantajos. Mesajele sexy pot avea ca efect o relatie sexy.

Universitatea Drexel din Statele Unite a realizat recent un studiu la care au participat 870 de adulti cu varste cuprinse intre 18 si 82 de ani. Da, pentru persoanele in varsta din SUA sextingul nu este un subiect tabu!

Cercetarea a aratat nu numai ca 88% dintre cei chestionati au incercat sextingul cel putin o data in viata. Dar si faptul ca cei care au facut sexting au marturisit ca au avut un nivel mai mare de satisfactie sexuala. Relatiile lor amoroase au fost mai puternice pentru cei care erau implicati in relatii de durata, atat timp cat ambii parteneri se bucurau de sexualitate prin intermediul mesajelor.

Ar putea fi folosit in terapia de cuplu

Daca astfel de studii vor continua sa dezvaluie efectele pozitive ale sextingului asupra relatiilor romantice, nu este exclus ca acesta sa fie inclus in terapiile de cuplu, ca s a creasca intimitatea partenerilor, scrie Testtube.com.

Sextingul nu este atat de popular in randul persoanelor in varsta din Romania, dar este cat se poate de prezent in randul tinerilor. Nuditatea nu mai este un subiect tabu cum era in randul parintilor nostri. Sextingul e usor de facut si tine calda o relatie la distanta.

Ceea ce este important insa este faptul ca sextingul trebuie sa aiba loc cu acordul comun al ambilor parteneri. Nu trebuie sa te simti presata daca partenerul tau vrea asta si tu nu. Dar nu iti imagina ca e ceva anormal. E un comportament sexual cat se poate de normal, care poate face bine relatiei voastre. Tu ai incercat? Cum ti se pare?

Acum ca stii cum poti folosi sextingul in favoarea relatiei tale, afla si Cum sa fii irezistibila pentru sexul opus? Invata secretul.

FOTO: istockphoto.com