De ce sexul este mai bun odata cu inaintarea in varsta. Conteaza calitatea!

Desi multe femei isi pierd interesul pentru a obtine satisfacere sexuala odata cu inaintarea in varsta, potrivit specialistilor, sexul este mai bun in timp. Un nou studiu efectuat de o echipa de psihologi de la Universitatea din Minnesota a scos la iveala faptul ca femeile mature pun accent pe calitate atunci cand vine vorba de sex, scrie sheknows.com.

In ziua de azi, credinta populara este ca viata sexuala se deterioreaza odata cu inaintarea in varsta, insa, in mod contrar, sexul este mai bun. Autorii studiului vorbesc despre “intelepciune sexuala” si despre faptul ca experienta de viata ne ajuta sa avem o viata sexuala satisfacatoare.

“Acest lucru este in concordanta cu imbunatatirea pe care o vedem in alte domenii din viata si, odata cu varsta, invatam sa ne bucuram de experienta sexuala si sa cunoastem mai bine preferintele noastre sexuale”, au spus autorii studiului.

De ce sexul este mai bun odata cu inaintarea in varsta

Autorii studiului au remarcat si faptul ca satisfacerea sexuala a fost mai puternica in cazul “relatiilor sexuale de buna calitate”, in care partenerii isi exploreaza sexualitatea si se concentreaza asupra placerii.

Participantii la studiu au marturisit ca ei pun mai mult accent pe calitate cand vine vorba de viata sexuala, nu pe cantitate. Astfel, ei au marturisit ca fac sex mai rar, dar atunci cand o fac, obtin satisfacere sexuala maxima.

Asadar, potrivit studiului, intelepciunea sexuala vine odata cu varsta, iar persoanele care au trecut de prima tinerete sunt mult mai constiente de sexualitatea lor si pun accent pe satisfacere completa. Acest rezultat este un lucru bun, avand in vedere faptul ca numeroase studii au demonstrat ca sexul ajuta la o stare mai buna de sanatate.

Inaintarea in varsta nu trebuie sa fie o piedica pentru viata sexuala. Din contra, oamenii de stiinta sunt de parere ca orice persoana poate sa isi exploreze sexualitatea, mai ales dupa prima tinerete.

Daca ti-a placut acest articol, citeste si: Ce dorinte sexuale ai, potrivit zodiei tale. Aprinde flacara pasiunii in cuplu!

Foto: Guliver