Sexul ocazional ar putea fi bun pentru tine. Afla din ce conditii.

Sexul ocazional nu e prima optiune pentru toata lumea. Dar, daca e in acord cu principiile tale, te poate scapa de anxietate si te poate ajuta sa ai mai multa incredere in tine.

Vrei sa iti cresti stima de sine, sa te bucuri mai mult de viata si sa reduci anxietatea? Sexul ocazional ar putea fi o solutie, daca esti de acord cu asta. Un studiu facut la Universitatea din New York a concluzionat ca sexul ocazional ar putea fi o idee buna, daca e in acord cu principiile tale, potrivit Mindbodygreen.com. Cercetatorii au urmarit 371 de studenti pe durata unui an academic, cerandu-le sa ofere informatii despre activitatea lor sexuala si felul in care i-a facut sa se simta. Rezultatele au aratat ca cei care se simteau confortabil cu ideea de sex fara obligatii se simteau mai bine dupa ce o faceau. Iar rezultatul cercetarii e valabil pentru femei si barbati in egala masura.

Cand te face sa te simti bine sexul ocazional

Studentii care vedeau sexul ocazional intr-o lumina pozitiva au raportat stari de bine mai ridicate dupa ce au facut sex fara obligatii, comparativ cu cei care nu aveau astfel de relatii sexuale. Starea de bine insemnand stima de sine mai ridicata si un nivel mai mic de depresie si anxietate.

Cei cu atitudine negativa fata de sexul ocazional au avut rezultate pozitive asupra starii de bine, dar aceste rezultate nu au fost semnificative din punct de vedere statistic. Cercetatorii nu au avut suficiente date pentru a ajunge la un rezultat semnificativ pentru ca, in general, cei carora nu le place sexul ocazional nu fac asa ceva. Nici in acest caz nu au fost diferente de gen.

Intr-un interviu, coordonatorul studiului, doctor Zhana Vrangalova, a speculat ca efectele pozitive ale sexului ocazional ar putea fi atribuite faptului ca cei care au facut asta se aflau in acord cu propria personalitate. Cu alte cuvinte, cand faci ceea ce iti face placere cu adevarat, te simti bine cu tine.

Atentie insa! Nu inseamna ca, daca esti intr-o relatie serioasa, sexul ocazional te va face sa te simti mai bine! “Cei mai multi oameni isi doresc, se bucura si formeaza relatii de durata. Unii insa se bucura si isi doresc sex ocazional”, a mai spus Zhana Vrangalova.

Deci sexul ocazional te face mai fericita numai daca e in acord cu dorintele tale!

FOTO: Guliver

Citeste si: Aventura de o noapte. Ce cred barbatii despre ea?