Sfaturi pentru o relatie fericita

Indiferent daca ai 27 sau 72 de ani, relatia de cuplu este unul dintre elementele care te defineste ca persoana. Este important sa inveti cum sa te dezvolti langa persoana iubita si cum sa iti pui familia pe primul loc in viata. Un cuplu casatorit de 82 de ani iti ofera trei sfaturi pentru o relatie fericita. 

Cei de la mindbodygreen.com au stat de vorba cu acest cuplu. Cei doi s-au casatorit la 20 de ani, iar acum, la 102 ani, sarbatoresc 82 de ani de mariaj. Cand au fost intrebati care sunt secretele unei relatii de succes, cei doi au raspuns ca au urmat doar trei reguli simple: respectul, afectiunea si comunicarea deschisa.

Sfaturi pentru o relatie fericita

Privind per ansamblu, aceste sfaturi pentru o relatie fericita nu par deosebite, dar in mod sigur te vor ajuta sa ai o relatie lunga si implinita. In plus, de ce sa nu incerci sa le aplici?

1. Respectul

Cuplul a spus ca este foarte important ca intre parteneri sa existe respect, pentru ca orice relatie de succes se bazeaza pe acest lucru. Este important sa-ti respecti partenerul de viata si sa-i oferi acestuia toata dragostea si afectiunea de care are nevoie. Este foarte important sa nu-i oferi motive sa nu mai aiba incredere in tine. Fie ca sunteti doar voi doi, in intimitatea casei voastre, fie ca sunteti inconjurati de familie sau de prieteni, trebuie sa iti respecti partenerul de viata si sa ii arati asta in mod constant.

2. Afectiunea

Afectiunea este cea mai importanta regula pentru o relatie fericita. Este important sa fii deschisa fata de partenerul de viata si sa nu te temi sa iti exprimi sentimentele fata de el. Dovedeste-i ca il iubesti si ofera-i mici dovezi de afectiune. Astfel, relatia voastra va fi una de succes. In plus, potrivit cuplului chestionat, afectiunea sta la baza oricarei relatii fericite. Cei doi sunt casatoriti de 82 de ani, dar nu a existat niciun moment in care sa nu isi arate afectiunea unul fata de celalalt, iar varsta nu a stat niciodata in calea fericirii lor.

3. Comunicarea deschisa

Cuplul sustine ca este foarte important ca in orice relatie sa existe comunicare deschisa. Nu trebuie sa lasi grijile marunte sa iti afecteze fericirea si din acest motiv este bine sa discuti cu partenerul de viata despre orice te deranjeaza. Cei doi nu s-au certat niciodata si nu au permis problemelor marunte sa stea in calea fericirii lor. Este un sfat simplu, dar care iti poate aduce fericirea in cuplu. Incearca sa tii cont de aceste trei reguli si vei vedea cat de usor este sa ai relatia pe care ai visat-o!

Stiai ca reteta fericirii e unica? Afla totul despre starea de bine!

Foto: Guliver