Cum te ajuta sinceritatea in iubire

Il placi si nu stie, te-ai indragostit de el si nu i-ai spus inca. Dar, cu cat astepti mai mult si cu cat faci scenarii, cu atat te simti de parca viata ta ar fi zdruncinata din telemelii. Sinceritatea in iubire este intotdeauna calea catre linistea interioara.

Daca nu-ti place sa te joci cu sentimentele tale si cu viata in general, este bine sa inveti sa traiesti cu sinceritatea in iubire.

De exemplu, oricui ii place un pic de “vanatoare” in iubire, mai ales la inceput. Este amuzant sa il tii pe celalalt in sah si sa astepte sa vada pana unde te intinzi cu flirtul, cat de multe aluzii sexuale iti permiti sau daca vei avea tupeul sa ii atingi bratul “din greseala”.

Daca nu esti acest gen si stii ca in astfel de cazuri si imprevizibilul poate fi previzibil, atunci sigur alegi sinceritatea in iubire.

Asa ca, dupa cateva saptamani in care iti analizezi sentimentele si, mai ales, trainicia lor, ii spui tipului de care te-ai indragostit ce simti pentru el. Face parte din firesc.

Si, pentru ca esti mereu sincera, stii sa folosesti cuvintele. Cand iei decizia de a spune ceva, nu te lupti cu felul in care alegi sa spui lucrurile.

Insa este bine sa dai cartile pe fata intr-o relatie atunci cand lucrurile se intampla, nu sa astepti ca acestea sa capete amploare, pentru ca asa si cuvintele vor fi mai “grele”. Nu astepta pana in momentul in care nu mai poti suporta si esti gata sa explodezi. Trage aer in piept si spune-i ce ai de zis, ca il placi, ca-ti place sa petreceti timpul impreuna si chiar mai mult de atat.

Sinceritatea in iubire, cu riscul singuratatii

La fel sa faci si cand sentimentele sunt contrare celor descrise anterior. “Decat sa ard in suc propriu, mai bine sa fiu respinsa”, asa spune Alexia LaFata, una dintre persoanele care spun ca sinceritatea in iubire este cea mai importanta.

“Decat sa trec prin acele saptamani de agonie, in care sa nu stiu daca e mai bine sa ii spun, sa ii scriu mesaje sau e-mail-uri ori sa ii dau de inteles printr-o prietena ce simt pentru el, aleg sa merg la el, sa ii spun ce simt”, mai spune ea. “Prefer sa stiu cum stau inainte ca sentimentele sa escaladeze prea mult”, adauga aceasta.

Fiecare secunda care trece si in care cel de care te-ai indragostit nu stie asta, este o secunda “prea lunga”. Sentimentele neimpartasite parca te sufoca si te fac sa te simti de parca ai ascunde si te-ai ascunde de ceva.

Dar, odata cuvintele magice spuse, te vei simti mai usoara, mai fericita – mai ales daca sentimentele iti sunt impartasite – mai calma.

Sinceritatea in iubire insa, tine de diplomatie, asta o stiai cu siguranta.

Foto: Guliver