Studiu: Mai mult sex nu te face fericita neaparat.

Crezi ca mai mult sex nu te face fericita? Sau dimpotriva? Un studiu recent spune ca nu, insa si cercetatorul care a facut studiul are niste reserve. Tu ce crezi?

Exista o supozitie generala ca intre sex si fericire exista o legatura directa: mai mult sex inseamna ca esti fericita. Pare firesc? Nu e! Un studiu recent publicat de Jurnalul de Comportament Economic si Organizational si preluat de Youbeauty.com spune ca lucrurile nu stau asa. Mai mult sex nu te face fericita neaparat.

Cercetatorii de la Universitatea Carnegie Mellon au impartit 64 de cupluri heterosexuale cu varste intre 35 si 65 de ani in doua grupuri. Unul dintre grupuri nu a primit instructiuni despre cat de des sa faca sex. Celor din al doilea grup li s-a spus sa faca sex de doua ori mai mult decat in mod normal. Grupurile au fost observate pe parcursul a trei luni. Ce au aflat? Ca mai mult sex nu te face fericita neaparat, pentru ca partenerii din cuplurile selectate nu s-au aratat mai fericiti. Dimpotriva, fericirea lor a scazut putin pe durata studiului.

Mai mult sex nu te face fericita. Adevarat sau fals?

Un alt aspect interesant este ca partenerii care au trebuit sa faca sex mai des au declarant o scadere a dorintei sexuale. Ei nu au simtit aceeasi placere sexuala ca inainte de studiu. Cercetatorii au pus scaderea placerii pe seama faptului ca s-au fortat sa faca sex special pentru studiu, in loc sa o faca spontan, din proprie initiativa.

“Daca am face studiul din nou, am incerca sa incurajam participantii sa initieze partide de sex in asa fel incat sa se simta sexy, sa fie incitati, sa isi ia bone care sa stea cu copiii, sa mearga in camere de hotel cu covoare egiptene, in loc sa le spunem doar sa faca sex si atat”, a spus George Loewenstein, unul dintre cercetatori.

In ciuda rezultatelor, Loewenstein continua sa creada ca cele mai multe cupluri fac prea putin sex si ca acest lucru se reflecta in vietile lor intr-un mod nefericit. El mai crede ca o frecventa mai ridicata a partidelor de sex poate fi benefica pentru starea de sanatate. Chiar daca studiul spune ca mai mult sex nu te face fericita neaparat, adevarul e ca sexul are multe beneficii pentru corp si minte!

FOTO: Guliver

Citeste si: Plictisita de sex? Iata ce ti se intampla, de fapt.