parasita de iubit femeie la telefon

Barbatul cu care erai intr-o relatie te-a parasit? Afla ce trebuie sa faci daca ai fost parasita de iubit.

In ultimii ani, sub efectul dezvoltarii tehnologiei si a retelelor sociale, a aparut un nou fenomen in ceea ce priveste relatiile. Mai bine zis, terminarea lor. Este vorba despre asa-zisul “ghosting”, adica tendinta unuia dintre parteneri de a disparea pur si simplu din viata celuilalt. Te-a parasit si apoi nu iti mai raspunde la mesaje de niciun fel. Iata ce trebuie sa faci daca ai fost parasita de iubit.

Se transforma intr-un fel de “fantoma” despre care nu mai stii nimic. Fenomentul nu este valabil numai in relatiile romantice. In era smartphone-urilor, prietenii se dizolva la fel de repede. Ce trebuie sa faci ca sa iti revii dupa ce iubitul te-a parasit, potrivit Self.com.

Parasita de iubit? 5 sfaturi de pus in practica

1. Evita o perioada retelele de socializare

Daca ai fost parasita de iubit, nimic nu pune mai multa sare pe rana decat sa te uiti pe Instagram la fotografii din vacantele fostului iubit, unde a mers cu noua lui prietena. Sau sa ii vezi postarile de pe Facebook cand stii ca tie nu ti-a raspuns la mesaje. Daca nu iti raspunde, asta iti arata cat de interesat e de tine. Nu te transforma intr-un detectiv si nu il urmari, daca nu vrei sa ii para rau pentru tine.

2. Nu cere o explicatie

Adevarul este ca s-ar putea sa nu afli niciodata de ce barbatul acela dragut a incetat sa te mai sune dupa cateva intalniri si te-a parasit. Accepta ideea si nu forta o confruntare. E chiar mai rau sa nu stii de ce nu vrea sa te mai vada decat orice motiv posibil al alegerii lui. Tocmai de aceea e greu sa treci peste acest moment. Daca ai fost parasita de iubit, fa un efort si nu cere explicatii. Pana la urma, de ce ai investi intr-o relatie cu cineva pe care nu poti conta? Nu te invinovati. Probabil ca are o problema de comunicare.

Parasita de iubit – 3. Invata din aceasta experienta

Nu te mai gandi ca relatia a fost o completa pierdere de timp. Ati facut impreuna lucruri frumoase si v-ati dezvoltat in timpul relatiei. Te-a pregatit pentru un nou capitol din viata ta. De acum vei sti ce sa cauti la urmatorul tau partener. Si, mai ales, acum stii sigur ca nu vrei sa ii faci asta viitorului tau iubit. Asta, da, este ceva ce poti controla.

Parasita de iubit – 4. Ai grija de tine

Cand se termina o relatie, nu numai ca iti lasa un gol in suflet, dar iti da peste cap si programul. Ocupa-ti timpul cu activitati interesante si cu oameni placuti. Iesi in natura, dormi, inscrie-te la cursuri si conferinte pe teme care te intereseaza, fa-ti noi prieteni.

5. Nu mai vorbi despre el

E normal sa te doara cand cineva la care tii a disparut complet din viata ta. Cu cat il iubeai mai mult, cu atat iti vei reveni mai greu. Nu mai aduce tot timpul vorba despre el. Cei din jurul tau vor obosi sa tot auda aceeasi poveste. In plus, nu te vei vindeca daca vei pastra in actualitate acest subiect. Daca ai fost parasita de iubit, nu e bine sa iti eviti sentimentele, dar incearca sa porti altfel de conversatii. Te va ajuta sa treci mai repede peste despartire.

Acum, ca stii cum sa treci peste disparitia iubitului, afla si Sfaturile de care ai nevoie ca sa treci peste o despartire.