Cum sa procedezi daca te-ai certat cu prietena ta cea mai buna.

Dupa ce te-ai certat cu prietena ta cea mai buna nu dispera! Se rezolva cu doua zile de liniste si o discutie calma. Afla cum sa procedezi.

Oricine se mai cearta din cand in cand. Neintelegerile si nervii sunt umane si firesti. O cearta cu mama ta poate fi ceva peste care treci imediat. V-ati obisnuit sa mai aveti discutii in contradictoriu inca din copilarie. Nici cu iubitul tau situatia nu e asa dramatica. Va certati si va impacati rapid, asa merg lucrurile in orice relatie. Dar cand vine vorba de o cearta cu cea mai buna prietena, lucrurile devin cu adevarat complicate.

Ati avut nervi, ati fost stresate, obosite, nici nu conteaza prea mult subiectul pe care v-ati certat. Dupa ce ati strigat una la alta si ai ajuns acasa parca ti se darama un colt de lume. Te simti trista, debusolata, nu stii unde ai gresit si daca tu esti cea care a gresit. Pe scurt, nu stii ce sa faci in continuare.

Ce sa faci dupa ce te-ai certat cu prietena ta

Ia putin spatiu!

Certurile nu sunt ceva anormal. Daca nu ati reusit sa vorbiti in contradictoriu fara sa explodati, probabil ca te simti ranita. Probabil ca si ea se simte la fel. Nu te grabi si nu o suna imediat dupa ce v-ati certat. S-ar putea sa fie inca nervoasa. Ia putin spatiu si timp. Asteapta doua zile, timp in care sa vi se limpezeasca amandurora gandurile, noteaza Friendship.about.com. Nu astepta insa prea mult, pentru ca cearta va deveni si mai grava.

Priveste situatia din perspectiva ei

Inainte sa o judeci, incearca sa privesti discutia din perspectiva ei. Poate ca ai gresit ceva. Poate ca nu numai subiectul discutiei v-a facut sa va certati. Poate ca ceva adiacent ce i-ai spus a deranjat-o. Poate ca tonul vocii tale nu a fost potrivit. Rememoreaza cearta si pune-te in locul ei, ca sa o intelegi mai bine.

Sun-o si spune-i ca vrei sa o asculti

Dupa doua-trei zile de la cearta, sun-o. Acum ar trebui sa fie mai calma si tu la fel. Spune-i ca vrei sa vorbiti. Daca inca nu e pregatita sa faca asta, spune-i ca vrei sa o intelegi si ca prietenia ei e foarte importanta pentru tine. Cand accepta sa va vedeti, ascult-o cu interes. Nu astepta doar sa faca o pauza in vorbire ca sa iti expui punctul tau de vedere.

Dupa ce o asculti, vorbeste-i

Dupa ce ai ascultat in liniste tot ce a avut sa iti spuna si ai fost atenta si la mesajele non-verbale pe care ti le-a transmis, e randul tau. Daca tu esti cea care a gresit, e momentul sa ii ceri scuze. Daca tu crezi ca ea a facut ceva gresit, expune-ti punctul de vedere in asa fel incat sa nu o acuzi. Scoate in evidenta cum te-ai simtit tu, nu felul in care s-a comportat ea. De exemplu, in loc sa o acuzi ca nu a venit la aniversarea ta, mai bine ii spui ca ai simtit ca nu esti importanta pentru ea.

Exista si situatia in care niciuna dintre voi nu facut in mod special ceva gresit. Poate ca ati fost doar tensionate dupa o zi grea de munca. Atunci ar trebui sa fiti destul de linistite si sa va amuzati pe seama situatiei, eventual sa va propuneti sa va cautati joburi mai relaxante.

Planuiti ceva de facut impreuna!

Cand vine vorba de cea mai buna prietena, e important sa ierti si sa incerci sa uiti. Dupa ce va impacati, sfatul de la Hercampus.com este sa puneti la cale un weekend impreuna. In prima zi puteti da o fuga la munte, sa respirati aer proaspat si sa faceti un picnic. In masina, dati muzica tare si cantati! A doua zi, coaceti niste briose si uitati-va la un film. Sau mergeti la shopping. Sau la SPA. Sau luati masa in oras. Orice va place voua si va relaxeaza.

Acum ca stii cum sa rezolvi situatia daca te certi cu o prietena buna, afla si Cum faci sa nu-ti neglijezi prietenele?

FOTO: istockphoto.com