Certurile in cuplu stimuleaza hormonul apetitului. Ai grija la dieta

Un studiu recent arata o legatura intre certurile cu partenerul de viata si obiceiurile alimentare nesanatoase. Astfel, daca vrei sa ai grija la dieta, nu fugi direct la frigider dupa ce aveti o discutie in contradictoriu.

Certurile si problemele in cuplu duc la cresteri in greutate, spune studiul publicat in revista de specialitate “Clinical Psychological Science” si citat de Health.com. Cercetatorii au studiat interactiunile a 43 de cupluri, care aveau o relatie mai lunga de trei luni. Ei au filmat cuplurile in timp ce mancau si apoi le-au rugat sa discute o anumita problema a relatiei.

In timp ce discutiile aveau loc, cercetatorii au observat comunicarea in cuplu, nivelul de ostilitate, dar si detalii precum datul ochilor peste cap si criticile. Au observat ca unele dintre cupluri spuneau lucruri destul de agresive, precum “Ce zici tu e stupid!” sau “Nu-mi vine sa cred ca inca mai suntem impreuna!”

De ce trebuie sa ai grija la dieta cand te certi

Apoi, prin analize de sange, au masurat nivelurile hormonilor, si la barbati, si la femei, inainte si dupa cearta. Alte date pe care le-au luat in calcul au fost inaltimea, greutatea si dieta tipica.

Rezultatele spun ca acele cupluri care au avut o discutie in contradictoriu destul de ostila si care prezentau “simptomele” unei crize in cuplu au avut parte de o crestere semnificativa a hormonului grelina. Acesta este tragaciul pentru pofta de mancare crescuta. Ei au mai descoperit ca acele cupluri care se certau frecvent aveau si obiceiuri alimentare mai nesanatoase.

Foamea mai mare pe care unele cupluri o manifesta dupa o cearta conjugala poate avea efecte negative si pe termen mai lung. In timp, este posibil sa ajungi mai des “sa iti mananci sentimentele” sau sa cresti in greutate prea mult. Grelina nu te face doar sa mananci mai mult, ci creeaza si pofte daunatoare pentru acele feluri pline de zahar, grasimi si sare.

Nu uita! Persoanele care au probleme in relatie ajung sa traiasca mai putin in medie si sunt mai vulnerabile la probleme cardiace si la diabet. Asa ca incercati sa fiti constienti de meniul vostru si de poftele care apar dupa un mic conflict.

Ai grija la dieta ta si in timpul noptii. Afla de ce apar poftele nocturne si cum sa le combati

Foto: Guliver