De ce te indragostesti de cine nu trebuie femeie in pat

Nu esti nici prima nici ultima fata care face pasiuni pentru tipi rebeli, baieti imaturi si alte tipologii masculine care se pot incadra la categoria persoane nepotrivite. Dar poti schimba acest obicei! Iata de ce te indragostesti de cine nu trebuie si ce anume trebuie sa schimbi la tine.

Stiai deja ca atunci cand pleci in cautarea lui Fat-Frumos vei fi nevoita sa saruti si niste “broscoi”, insa nu ti-ai imaginat ca aceasta aventura soldata cu destul de multe esecuri va dura atat de mult. Noi iti explicam de ce te indragostesti de cine nu trebuie si ce trebuie sa schimbi la tactica ta de agatat.

De ce-ti fac sa bata inima mai tare niste tipi care sunt departe de idealul tau? Sau de ce iesi la o a doua intalnire cu un barbat care-ti zice verde-n fata ca nu vrea nimic serios?

De ce te indragostesti de cine nu trebuie

Pentru ca in secret multe dintre noi ne mintim ca avem puterea de a modela persoane nepotrivite si confundam fiorii inceputului cu dragostea pe bune. Pentru ca ne e frica de singuratate si adesea sa ne complacem in ceva ce nu ni se potriveste in loc sa acceptam un statut care are si avantaje.

De ce te indragostesti de cine nu trebuie si ce sa faci ca sa nu te mai implici in relatii cu persoane nepotrivite

Afla care e primul pas pentru a pune capat relatiilor imperfecte

Problema nu este insa cand te ciocnesti de una-doua persoane nepotrivite. Ci cand toate flirturile/relatiile pe care le-ai avut sunt un lung sir de “Asa nu”-uri. Acela ar trebui sa fie semnalul de alarma la care ar trebui sa spui “Stop”, sa pui o scurta “Pauza” si sa revizuiesti ce faci gresit inainte de a apasa din nou butonul de “Play”.

De ce te indragostesti de cine nu trebuie – Fii constienta de tot ce faci

Primul pas pentru a pune capat modelului relational gresit pe care-l urmezi e sa-l identifici. Cand simti ca incepe sa se desfasoare il poti analiza constient si deliberat. Aminteste-ti ca astfel de tipare te fac sa dai raspunsuri automate. Faci diverse actiuni fara sa le gandesti. Deci, cu cat observi mai devreme tiparul pe care-l urmezi, cu atat ai sanse mai mari sa-l opresti la timp. E important sa fii treaza si perfect lucida. De exemplu, sa presupunem ca placerea ta vinovata sunt tipii rai. Familiarizeaza-te cu semnalele timpurii de avertizare ale tiparului preferat de tine. Poate doar simplul fapt ca esti atrasa de cineva semnalizeaza ca e un individ ciudat. Sau poate exista alte indicii cum ar fi faptul ca nu pune intrebari despre tine si ia tot felul de decizii nechibzuite.

De ce te indragostesti de cine nu trebuie – Aminteste-ti care e de fapt intentia ta pe termen lung

In cele din urma, ceea ce vrei cu adevarat e sa fii intr-o relatie fericita, sanatoasa. Acesta e motivul care te-a facut sa pleci in cautarea tipului perfect pentru tine? Primele intalniri sunt adesea ciudate, iesi in oras cu barbati pe care nu-i stii, dar pe care ti i-au prezentat prietenii tai, dai numarul de telefon necunoscutilor in baruri… Insa scopul final este sa-ti gasesti partenerul ideal si sa fii FERICITA. Daca a amanat doua intalniri cu tine, iar la a treia a intarziat intreaba-te daca merita sa-l inviti sa urce la tine. Iti poate oferi un astfel de om relatia la care visezi?

De ce te indragostesti de cine nu trebuie – Tine-te de aceasta alegere

Ori de cate ori esti tentata sa faci altfel decat ti-ai propus intoarce-te la punctul 2 si incearca sa-ti imaginezi viitorul alaturi de tipul mai mult decat… imperfect. Si incearca sa iei decizii gandindu-te doar la scopul tau final. Chiar daca pare mai comod sa actionezi dupa modelul relational urmat pana acum e mai bine sa inveti sa te opui lucrurilor care-ti fac pe termen lung rau, care te abat de la drumul tau.

Citeste si “Cum sa ai incredere din nou in persoanele din viata ta”!

Foto: Thinkstock