Te simti tradata? Ce trebuie sa faci ca sa te simti mai bine!

Te afli intr-un moment in viata in care te simti tradata si consideri ca experientele pe care le-ai trait ti-au lasat amintiri neplacute? Sa te confrunti cu sentimente negative nu te ajuta sa iti traiesti viata asa cum meriti si nici nu este foarte sanatos pentru organism, asa ca aplica aceste sfaturi care te vor ajuta sa te simti mai bine, scrie psychologytoday.com. 

In cazul in care te simti tradata, este important sa analizezi starile pe care le ai si sa aplici cateva strategii care te vor ajuta sa lasi trecutul in urma. Sfaturile pe care le vei gasi in acest articol se pot aplica in orice situatie, indiferent daca te simti tradata de iubit, familie sau prieteni.

Ce trebuie sa faci cand te simti tradata

1. Fii blanda cu tine insati

Daca vrei sa lasi trecutul in urma si sa iti vindeci ranile este important, in primul rand, sa inveti sa fii buna cu tine insati. Orice cuvant pe care il pronunti cu voce tare are o influenta puternica asupra ta si asupra dispozitiei tale, asa ca este esential sa folosesti cuvinte care au o conotatie pozitiva. Aceeasi regula trebuie sa o aplici si in cazul in care vorbesti despre alte persoane. De exemplu, daca te referi la cineva ca a dat dovada de egoism, este posibil ca acest cuvant sa fie valabil si pentru tine.

2. Evita sa te consumi pentru fiecare experienta neplacuta

Psihologii sunt de parere ca unele persoane au tendinta sa se consume excesiv pentru fiecare experienta neplacuta, insa acest obicei nu este sanatos. In loc sa adopti o atitudine negativa si sa te acuzi pentru toate greselile pe care le-ai facut in trecut, ar fi indicat sa te gandesti la acele lucruri pe care vrei sa le faci in viitorul apropiat si sa te bucuri de prezent, pentru ca fiecare clipa conteaza!

3. Nu te grabi sa tragi concluzii gresite despre alte persoane

In cazul in care te simti tradata, este posibil ca unele scenarii si situatii sa fie negative doar din punctul tau de vedere! Inainte sa tragi concluzii gresite despre alte persoane, este bine sa analizezi ceea ce te-a deranjat la ele si sa iti dai seama daca unele lucruri sunt negative doar pentru ca tu le dai aceasta conotatie. Este important sa cunosti intentiile pe care le-au avut persoanele din jurul tau si sa analizezi obiectiv situatiile care te-au determinat sa te simti tradata.

4. Nu te invinovati pentru ce s-a intamplat in trecut

Atunci cand se intampla ceva neasteptat, nu mai trebuie sa te gandesti la “ce ar fi fost daca.” Nu trebuie sa te consideri vinovata pentru ce s-a intamplat in trecut si nu trebuie sa iti ceri iertare la fiecare pas. Te simti tradata de iubit, familie sau prieteni? Poate ca unele scenarii nu sunt atat de negative, asa ca este important sa privesti totul intr-un mod obiectiv. Trebuie sa accepti faptul ca nu detii controlul asupra tuturor situatiilor care apar de-a lungul timpului.

Citeste si: 5 lucruri pentru care nu ar trebui sa te simti vinovata la prima intalnire!

Foto: Guliver