cum iti afecteaza telefonul mobil viata sexuala

Un nou intrus s-a adaugat pe lista factorilor ce pot tulbura viata sexuala: telefonul mobil. Acest subiect sensibil a fost deja atins intr-un articol publicat pe stylecaster.com!

Majoritatea medicilor sunt de acord ca dormitorul ar trebui sa fie rezervat pentru doua lucruri si nimic mai mult: somn si sex. Dar in realitate, cele mai multe dintre noi folosesc spatiul de dormit si de iubit si pentru vizionarea serialelor preferate si pentru a “defila” prin Instagram, Snapchat, Twitter sau Facebook.

Si facem asta si inainte sa ne culcam, dar si deindata ce ne trezim. Iar aceasta aparent inocenta obsesie pentru retelele de social media poate sa-ti dea peste cap viata sexuala, iar tu sa nici nu bagi de seama.

Potrivit lui Elisabeth Mandel, o experta pe zona de relatii si sex care lucreaza in Manhattan, relatia pe care o dezvoltam cu telefonul mobil este atat de puternica incat ne afecteaza intimitatea pe care ar trebui s-o avem cu partenerii nostri. Mandel explica: “Telefonul mobil a devenit ca un drog – o scuza usoara prin care oamenii sa scape sau sa evite conversatiile.”

Viata sexuala in era telefonului mobil: cum rezolvi problema

Problema am inteles-o, dar exista o cale prin care poti rezista tentatiei de a-ti verifica telefonul mobil atunci cand esti in dormitor? Mandel sugereaza ca acele cupluri care sunt prea lipite de ecranele telefoanelor in loc sa petreaca timp impreuna ar trebui sa stabileasca niste limite reale. Ce faci saca partenerul tau este autorul “infractiunii”? Vorbeste cu el si spune-i ca simti ca exista o problema. Cine stie? Poate el traieste cu impresia ca nu face nimic gresit.

“Oamenii nu-si dau seama uneori cat de mult timp pierd cu telefonul mobil”, a spus Elisabeth Mandel. Daca tu esti cea lipita de contul de Facebook 24/7 atunci incearca sa-ti opresti telefonul cand vine iubitul tau acasa pentru a nu mai fi distrasa de alertele sonore pe care acesta le face cand primesti un comentariu sau un like. “Ce se intampla daca te deconectezi macar o ora de la retelele de socializare? Lumea nu se va termina fara tine online”, sustine Mandel.

Ce faci daca partenerul tau se intinde spre telefon chiar atunci cand sunteti intr-un moment de maxima intimitate? E acceptabil doar daca amandoi ati fost de acord sa folositi telefonul mobil pentru un selfie XXX sau pentru a accesa site-urile pentru adulti. Insa ideal ar fi sa va lasati amandoi telefoanele intr-o alta camera atunci cand nu vreti sa fiti distrasi de nimic.

Citeste si: “5 semne ca ai o relatie sanatoasa cu telefonul mobil”!

Foto: iStockphoto