dependenta fata de telefonul mobil cuplu la masa

Suntem sigure ca stiai deja ca e deranjant sa faci abuz de telefonul tau atunci cand esti la o masa, mergi la film sau esti intr-un alt context social la care ar trebui sa fii atenta. Insa un studiu despre dependenta fata de telefonul mobil arata cat de multi oameni din jurul tau sunt de fapt enervati de acest gest, aparent insignifiant.

E oficial: folosirea telefonului mobil in timpul unei cine de familie este considerat un lucru inacceptabil de majoritatea oamenilor. Asa ca nu lasa dependenta fata de telefonul mobil sa iti distruga relatiile sociale!

Conform unui nou studiu despre dependenta fata de telefonul mobil, realizat de Pew Research Center, 88% dintre respondenti cred ca in mod normal nu e OK sa folosesti telefonul in timpul cinei. Un procent chiar mai mare, de 94%, spun ca folosirea telefonului mobil este inadecvata in timpul reuniunilor cu colegii, in timp ce 95% spun ca nu ar trebui sa fie utilizat la cinema si 96% spun ca nu trebuie utilizat in timpul serviciilor religioase.

82% dintre respondenti spun ca folosind unui telefon in diverse contexte sociale dauneaza grav conversatiilor. Insa asta nu-i opreste pe cei mai multi dintre noi sa nu se uite de cateva ori pe seara la mesaje sau sa-si verifice newsfeed-ul de pe Facebook. 89% din respondenti au declarat ca au folosit telefonul in timpul unei iesiri in oras pentru a citi un text sau un e-mail sau pentru a posta o fotografie sau un status.

Dependenta fata de telefonul mobil – Exista unele contexte in care oamenii cred utilizarea telefonului mobil este necesara

77% dintre cei chestionati au spus folosirea telefonului in timp ce mergi pe strada este OK. 75% au declarat utilizarea telefonului este in regula in transportul public, iar 74% ca poti sa-ti verifici telefonul cand astepti la o coada.

Barbatii sunt, in general, mai permisivi decat femeile cand vine vorba de utilizarea telefoanelor in contexte mai putin potrivite. Iar de asemenea proprietarii de smartphone-uri sunt mai putin deranjati de aceste aspecte decat cei care au telefoane mobile clasice. Si, dupa cum era de asteptat, adultii mai tineri au mai puține mustrări despre folosirea telefoanelor in contexte sociale decat adultii mai in varsta.

Citeste si: “Cum iti dai seama ca ai o relatie OK cu telefonul mobil”!

Foto: iStockphotos