Tipuri de iubire care duc la suferinta. Invata sa te feresti de ele!

Sunt femei care, indiferent ce ar face, ajung sa aiba relatii in care nu sunt fericite. Specialistii sustin ca se poate vorbi de tipuri de iubire care duc la suferinta, scrie lovepanky.com. In cazul in care te simti neimplinita din punct de vedere sentimental, este recomandat sa fii atenta la semne si sa eviti barbatii care te pot face sa suferi.

La baza acestor tipuri de iubire care duc la suferinta stau mai multi factori, iar cei mai multi sunt legati de incompatibilitatile care apar la nivel social sau profesional. Indiferent in ce situatie esti, este bine sa tii cont de cateva sfaturi legate de cum sa eviti o relatie toxica.

Pune-ti propria fericire pe primul loc si nu-i lasa pe altii sa dicteze cum trebuie sa te simti sau ce experiente sa traiesti.

Tipuri de iubire care duc la suferinta

1. Dragostea dureaza… trei, opt sau zece ani?!

Sunt femei care cred in iubire adevarata si traiesc cu senzatia ca au intalnit barbatul potrivit pentru ele. Este un tip de iubire care poate sa duca la suferinta, iar motivele sunt destul de numeroase. In cazul in care te afli in aceasta situatie, este bine sa tii cont de ceea ce simti fata de persoana din fata ta si sa ignori ceea ce spun alte persoane. Chiar daca aveti multe lucruri in comun, totul se poate destrama destul de repede.

2. O intalnire perfecta nu e o garantie ca vei avea o relatie fara cusur

O alta problema cu care se confrunta multe femei este legata de primele intalniri. Daca o intalnire a decurs perfect, acest lucru nu inseamna ca relatia va fi fara cusur. Indiferent ce crezi, este bine sa iei in considerare mai multe optiuni si sa fii cat mai realista. Nu te lasa pacalita de aparente sau de conversatiile de moment. Incearca sa gandesti pe termen lung si nu te grabi sa tragi imediat concluzia ca ai intalnit barbatul perfect pentru tine.

3. Exista o diferenta destul de mare intre iubire adevarata si simpatie

Sa fii atrasa de un barbat nu este similar cu iubirea adevarata. Multe femei au o perceptie gresita cand vine vorba de dragoste, relatii si sentimente, asa ca ajung in situatii in care nu se simt foarte bine. Iubirea adevarata este un sentiment pur, curat, asa ca ai nevoie de foarte multe dovezi de afectiune, loialitate si respect inainte sa tragi concluzia ca iubesti cu adevarat pe cineva.

4. Nu confunda iubirea cu dovezile de apreciere

Sunt persoane care se simt obligate sa-i rasplateasca pe cei din viata lor pentru gesturile mici pe care le fac, insa specialistii sustin ca este important sa fii mai atenta la ceea ce simti si traiesti si sa nu te grabesti sa consideri ca orice forma de apreciere poate fi o dovada de iubire. Nu orice barbat este dispus sa isi sacrifice fericirea pentru o femeie, iar tu ar trebui sa inveti sa te pui pe primul loc inainte sa ai asteptari de la cel din fata ta.

5. Iubirea care cere multe sacrificii nu te face fericita

Exista femei care sunt capabile sa faca mari sacrificii in momentul in care iubesc cu adevarat un barbat, insa acest obicei nu este deloc sanatos. In cazul in care esti implicata intr-o relatie serioasa, dar esti nevoita sa lupti pentru iubirea partenerului de cuplu, acest lucru nu te va ajuta sa ai o viata fericita.

6. Sentimentele care apar in momentul nepotrivit nu sunt bune pentru sufletul tau

Poate ca sunt momente in care te simti pierduta, lipsita de speranta sau fara energie, iar atunci apare un barbat nou in viata ta. Daca nu te simti pregatita sa incepi o noua relatie, nu o face. Chiar daca multe persoane sunt de parere ca iubirea apare atunci cand te astepti mai putin, nu este bine sa te grabesti cu o astfel de decizie. Daca esti prinsa in trecut, nu te vei putea bucura de prezent.

Daca ti-a placut articolul cu tipuri de iubire care duc la suferinta, iata si un articol despre dragostea neimpartasita si durerea din spatele ei!

Foto: Guliver