cupluri si chimia in relatii

Oh, chimia in relatii. Acel sentiment aparent inexplicabil pe care oamenii il cauta la nesfarsit. Nimeni nu reuseste suficient de bine sa-l descrie in cuvinte. Cei mai multi folosesc sintagma “ceva special” si sustin ca ea e de vina pentru momentele in care se simt foarte atrasi de cineva.

Insa Lisa Clampitt, consilier pe probleme de relatii, sustine ca acest sentiment nu e chiar atat de misterios cum credem noi si a enumerat pentru yourtango.com cateva lucruri pe care le-a invatat despre chimia in relatii dupa ce si-a petrecut timpul cu sute de cupluri. Descoperirile ei iti vor schimba perceptia asupra dragostei!

Chimia in relatii depinde de trecutul tau emotional

Da, ai citit bine! Chimia in relatii poate fi definita de modul in care ai trait prima iubire, dar si de relatia dintre parintii tai. De cand suntem mici observam aspecte ale relatiei parintilor nostri. Observam daca acestia se sustin reciproc, cum vorbesc unul cu altul, cat de afectuosi sunt. Iar cand crestem cautam parteneri cu care sa avem o relatie identica precum a parintilor sau, dimpotriva, complet diferita.


Poti sa-ti prezici singura cu cine vei avea chimie


Deoarece chimi
a in relatii este definita de istoria noastra, oricine este capabil sa prezica de ce gen de oameni se va simti atras. Trebuie doar sa-ti analizezi propriile relatii romantice din trecut, sa te gandesti ce a functionat si ce nu a functionat si care sunt obiectivele tale in prezent de la o relatiei. Apoi sa faci un pas in spate si sa cauti modele in raspunsurile la acele intrebari. Astfel vei fi in masura sa identifici tipologiile cu care ai chimie si sa determini daca relatiile cu respectivii oameni au fost sanatoase sau problematice.

Chimia in relatii nu garanteaza ca vei avea o relatie de succes

Chimia in relatii nu este singurul lucru pe care trebuie sa-l cauti la un partener, dar e foarte important sa te simti atrasa de iubitul tau. O scanteie este esentiala pentru ca doua persoane sa-si doreasca sa se cunoasca mai bine. Problema multor oameni este ca daca se concentreaza numai pe chimie le va fi greu sa gaseasca o relatie care sa dureze si sa insemne ceva. Daca chimia in relatii te-a condus mereu catre persoane care nu au aceleasi valori cu tine sau acelasi stil de viata atunci poate ar trebui sa faci o schimbare. Relatiile au nevoie de mai mult decat de chimie pentru a supravietui.

Chimia in relatii – Poti schimba tiparele chimiei

Pentru a face acest lucru, trebuie sa te gandesti din nou la tipurile de persoane cu care te-ai combinat in trecut. Aminteste-ti atat caracteristicile lor pozitive, cat si trasaturile lor negative. Exista elemente comune? Nu cauta in continuare oameni care sunt atractivi dar indisponibili emotionali. Incearca sa tai de pe lista trasaturile negative care conduc la despartire si sa te concentrezi de cele pozitive care te atrag. Nu face schimbari majore, ci doar modificari minore care-ti garanteaza succesul.

Citeste si “Despre relatii de cuplu si cum sunt vazute femeile singure”!

Foto: Guliver