Cum sa scapi de un barbat narcisist care a intrat in viata ta.

Oricat de dur ar suna, un barbat narcisist te va pune tot timpul pe locul doi. Fiindca el e cel mai important din relatia voastra... Iata cum il recunosti si ce sa faci daca il identifici in iubitul tau!

Multe dintre noi am fost candva intr-o relatie cu un barbat narcisist. Ai fost si tu intr-o astfel de relatie? Ai crezut ca e vina ta cand tipul narcisist din viata ta te-a facut sa te simti neimportanta si te-a adus la disperare? Adevarul e ca singura ta vina a fost ca te-ai implicat in relatia cu el.

E foarte important sa identifici aceste persoane cu personalitati toxice inainte de a te implica prea mult. Altfel, vei fi ranita. E de preferat sa ai in jurul tau oameni optimisti si generosi, care sa iti dea multa energie pozitiva. Daca, in schimb, ajungi langa un narcisist sau ai o relatie nesanatoasa cu un barbat, cel mai bine este sa te indepartezi de el usor-usor!

Cum sa identifici un narcisist

1. Barbatul narcisist rareori isi asuma responsabilitatea pentru problemele care se ivesc, scrie Mindbodygreen.com. In schimb, da vina pe altii.

2. Un narcisist isi exprima putin emotiile, mai ales in timpul unui conflict. Iar daca tu iti arati sentimentele, te critica. Iar asta este o forma de abuz.

3. Se bazeaza pe energia ta si te stoarce de energie. Intreaba-te cata energie consumi cu relatia asta. De multe ori, in relatia cu un barbat narcisist doar tu depui efort pentru ca ea sa functioneze bine. Esti epuizata fizic si emotional pentru ca numai tu planifici activitati si faci tot ce poti ca sa mentii relatia.

4. E un barbat fermecator, uneori flirteaza cu alte femei si are o impresie foarte buna despre el.

5. E iresponsabil din punct de vedere financiar, al carierei, poate bea prea mult alcool si nu isi ingrijeste locuinta.

6. E un tip bland, dar, daca spui ceva ce el considera a fi gresit, tipa la tine. Esti mereu stresata si vrei sa faci totul perfect.

Ok, acum, dupa ce ai reusit sa identifici narcisistul din viata ta, ce faci? Cel mai intelept lucru este sa iti iei bagajele si sa pleci cat mai departe de el. De ce? Nu ai nicio sansa sa ajungi la o relatia armonioasa cu acest tip. In mod inevitabil, o sa pierzi fiecare disputa si, dupa fiecare cearta, o sa ai impresia ca tu esti cea care a gresit. Apoi o sa ii ceri scuze. Apoi, treptat, o sa iti pierzi increderea in tine. Dar toate acestea pot fi evitate.

5 feluri prin care sa termini relatia cu un barbat narcisist

1. Distanteaza-te emotional si fizic de el

Fa un pas in spate din relatia cu iubitul tau. Pregateste-te emotional ca sa il poti parasi.

2. Realizeaza ca nu tu esti problema

Trebuie sa iti dai seama de ce atragi acest tip de personalitate. Un barbat narcisist nu se invinuieste niciodata pe sine. Nu e vina ta pentru nimic din ce ti-a reprosat.

3. Ia decizia de a renunta la relatie

Va fi dureros. Dar pleaca de langa el! Si fa-o cat mai repede! Nu purta lungi discutii cu el pe tema despartirii pentru ca va incerca sa te convinga sa ramai. Pleaca si nu te uita inapoi! In curand o sa te bucuri ca ai facut-o. Poate ca altii se vor mira ca ai parasit un barbat atat de fermecator. Nu lua in seama ce spun altii.

4. Elibereaza-te de nevoia de a cere aprobarea celor din jur

Deseori, persoanele care atrag narcisisti sunt cele care au nevoie de aprobarea celorlalti in tot ceea ce fac. Dar, daca ai nevoie mereu de acordul altora, nu o sa te simti niciodata implinita. Cauti aprobarea unui narcisist? O sa te simti abuzata si vei regreta.

5. Iubeste-te pe tine insati si inconjoara-te cu oameni care te iubesc sincer!

Acum ca stii cum sa identifici un narcisist, gandeste-te bine la incheierea acestei relatii. Si afla si De ce e bine sa fii singura dupa o relatie lunga.

FOTO: istockphoto.com