V-ati despartit si v-ati impacat? Iata ce se schimba in relatie

V-ati despartit si v-ati impacat, iar acum va e neclar ce se intampla in relatia voastra? In primul rand, trebuie sa fiti pregatiti pentru schimbare! Pentru ca sunt lucruri care trebuie sa se schimbe, cum ar fi sa comunicati mai eficient.

Cand decizi sa te desparti de partenerul tau, treci prin tot felul de stari, in functie de cat de serioasa a fost relatia si de cat de mult ati fost impreuna. In unele cazuri, se intampla sa iti dai seama ca despartirea nu a fost o decizie buna, ci ca poate aveati nevoie doar de o perioada de separare, asa ca va impacati. Insa, daca v-ati despartit si v-ati impacat, unele lucruri se schimba definitiv in relatie.

Despartirile si impacarile sunt, pentru unele cupluri, parte din dinamica relatiei. Cei care sunt insa obisnuiti cu parteneriatele stabile, pot vedea despartirea ca pe o ruptura a conexiunii din cuplu, noteaza Elitedaily.com. Insa, daca, din cine stie ce motive, va impacati, e important sa fiti pregatiti pentru unele schimbari.

Ce se schimba in relatie daca v-ati despartit si v-ati impacat

1. Va trebui sa faceti eforturi mai mari, ca sa nu repetati greselile

Chiar daca v-ati despartit si v-ati impacat, lucrurile din relatie nu devin mai bune daca nu discutati problemele si nu incercati sa le rezolvati. Deseori, oamenii se impaca pentru motive gresite. Fie ca se simt singuri, fie ca le lipseste familiaritatea fostului/fostei. Sau pentru ca se tem sa cunoasca pe cineva nou. Acestea sunt motive gresite pentru care te-ai impaca cu fostul, mai ales daca relatia voastra nu era in regula. Daca un comportament anume a dus la ruptura, acesta trebuie rezolvat. Scuzele nu sunt de ajuns!

2. Va trebui sa fiti mai deschisi in comunicare

Dupa ce va impacati, trebuie sa fiti mai sinceri si mai deschisi, sa colaborati mai bine in relatie, ca sa va rezolvati conflictele. Daca v-ati despartit si v-ati impacat, ar trebui sa stiti ca trebuie sa faceti schimbari pozitive.

3. O schimbare in dinamica de cuplu

In multe relatii, unul dintre parteneri este mai pozitiv si mai hotarat, iar celalalt este mai pasiv. Insa relatiile bune sunt cele in care exista un echilibru in acest sens, adica ambii parteneri au initiativa din cand in cand. Ambii parteneri trebuie sa aiba drepturi si obligatii egale.

4. Nu veti mai fi asa naivi

Daca decideti sa mai dati o sansa relatiei, o veti face dupa ce deja ati fost raniti, iar asta inseamna ca v-ati schimbat, fiecare. Recastigarea increderii si restabilirea echilibrului va deveni un proces zilnic pentru amandoi.

FOTO: Guliver

Citeste si: Exista sanse sa te impaci cu fostul iubit dupa zece ani?