viata in cuplu probleme

Viata in cuplu e complicata. Tu ai banii tai, el banii lui. Pentru tine cea mai minunata vacanta inseamna un loc cald si exotic, pentru el – drumetii pe munte si dormit in cort. Cum faceti sa va intalniti intr-un punct comun?

Toti avem nevoie de spatiul nostru. Si de independenta financiara. Dar cand lucrurile functioneaza pe sistemul “ce-i al meu e al meu si ce-i al tau e al tau”, atunci lucrurile se pot deteriora grav in viata in cuplu. Am gasit cateva situatii pe site-ul ideas.thenest.com care pot destabiliza chiar si cea mai fericita relatie. Tu in care te regasesti?

Cand viata in cuplu nu e ceea ce pare!

Fiecare cu bugetul lui

Banii pot reprezenta o problema delicata in viata in cuplu. In cazul in care fiecare e cu banii lui, e posibil ca mai devreme sau mai tarziu sa va confruntati cu probleme. Asta fiindca finantele tinute separat pot conduce la o distantare intre parteneri. Totul se reduce la „al meu” si „al tau”.

Avand in vedere ca exista cheltuieli comune, facturi sau intretinere, e normal sa existe si un fond comun. Insa asta nu inseamna ca nu puteti sa va bucurati de mici placeri fiecare, care sa nu intre in calculele de cuplu.

Daca aveti un buget comun si va comportati ca o echipa, sunt sanse mai mari sa va atingeti obiectivele – poate vreti sa va cumparati apartamentul vostru si sa nu mai stati cu chirie. Oricum ar fi, cel mai important e ca lucrurile sa fie sincere intre voi, fara conturi secrete.

Nu locuiti impreuna

Planul a fost sa impartiti totul, nu? Dar poate nu ai preconizat relocarea peste mari si tari de la job a iubitului ori a ta… Niciunul dintre voi n-ar vrea sa renunte la oportunitati, dar nici nu vreti ca schimbarile survenite sa va puna in pericol relatia. Ce e de facut? Situatia trebuie cantarita cu grija, inainte de a lua o decizie.

Traiul separat, mai ales in cazul relatiilor serioase nu este unul usor. Dar nu imposibil, daca perioada de separare este una de scurta durata. Important este ca amandoi sa va simtiti confortabil cu deciziile luate, fiindca o relatie la distanta se mentine cu efort.

Ca sa va usurati situatia, e important sa vorbiti la telefon cat mai des si chiar sa va intalniti fata in fata constant pentru ca distanta sa nu va strice intimitatea.

Vacante separate in viata in cuplu

In cazul in care pentru tine vacanta ideala inseamna plaja si rasfat la spa, iar pentru iubitul tau inseamna drumetii pe munte si dormit la cort, probabil ca va ganditi ca fiecare sa-si ia macar cateva zile separat pentru propria lui vacanta. Suna ciudat?

In teorie, daca acest lucru se intampla rar nu e o tragedie. Uneori, in viata de cuplu chiar e nevoie de aceste mici pauze de respiro. Daca, insa, asemenea vacante sunt dese, poate fi o problema! Amandoi aveti nevoie de un refugiu comun de cateva zile, care va va ajuta sa va consolidati relatia.

Viata in cuplu si sarbatorile separate

Vacantele de sarbatori sunt un subiect aparte, mai ales daca familiile voastre locuiesc la mare departare una de alta. In cazul acesta, poate parea normal sa va petreceti vacantele separat. Este acest lucru in regula in viata in cuplu?

Daca luam in calcul ca voi doi formati un cuplu bine inchegat, trebuie sa va comportati ca atare si sa va bucurati impreuna de traditiile de sarbatori. Altfel, pierdeti o sansa importanta sa va creati amintiri de cuplu in momente frumoase din viata. Sigur, intervine situatia in care e nevoie sa petreceti timp cu familiile voastre si, daca distanta este un impediment, cel mai bine este sa planificati dinainte si sa vizitati ambele parti, de comun acord, dar sa pastrati timp pentru voi doi.

Viata in cuplu – Dormiti separat

Poate te deranjeaza fiindca iubitul tau sforaie ori ca se infsoara in toata patura si te lasa dezvelita peste noapte. Te gandesti sa te muti pe canapea?

Daca iei in considerare faptul ca cercetatorii spun ca unul din patru cupluri aleg sa doarma separat, poate ca nu ti se pare o asa mare tragedie. Dar, atentie! Daca te muti constant in cealalta camera, poti sa-ti prejudiciezi relatia intima!

Indicat ar fi sa gasiti o modalitate de a dormi impreuna daca vreti sa aveti o relatie sanatoasa. Mai mult, somnul impreuna cu partenerul de viata poate functiona ca o excelenta terapie antistres.

Foto: Guliver