viata sexuala la varsta mijlocie

Te gandesti ca viata sexuala nu va mai fi atat de palpitanta pe masura ce inaintezi in varsta? Ar trebui sa-ti reconsideri parerea. Un nou studiu prezentat de huffingtonpost.com spune ca persoanele de varsta mijlocie ar putea traversa una dintre cele mai bune perioade din punct de vedere sexual.

Un nou sondaj comandat de catre fondatorii prezervativelor Trojan si Consiliul de informare si educatie sexuala din Canada, a analizat obiceiurile sexuale pe un esantion de 2.400 de canadieni, cu varste cuprinse intre 40 si 59 de ani.

“Exista o perceptie generala conform careia odata cu inaintarea in varsta, sexul devine mai putin important, mai putin placut si mai putin frecvent”, spune Dr. Robin Milhausen, cercetator pe zona de sexualitate si relatii la Universitatea din Guelph. “Rezultatele studiului indica insa faptul ca la varsta mijlocie canadienii duc o viata sexuala satisfacatoare si activa.”

Viata sexuala nu dispare nici macar la 65 de ani

Aproape doua treimi dintre cei intervievati au declarat ca au avut o experienta placuta ultima data cand au facut sex, iar aceste relatii sexuale se intamplă cu o frecventa destul de sanatoasa.

Doi din cinci respondenti care sunt casatoriti sau locuiesc cu cineva au declarat ca fac sex cel putin o data pe saptamana. Majoritatea celor care sunt doar cuplati au spus ca relatiile lor sunt cel putin satisfacatoare.

“Satisfactia sexuala si relatiile sunt interdependente – si persoanele cele mai multumite de relatiile lor, erau si cele mai satisfacute. Iar barbatii casatoriti au marturisit ca au partide sexuale mai placute decat barbatii singuri”, a mai spus Milhausen.

Dar nu numai la capitolul sex regulat stau mai bine. 63% dintre respondenti au spus ca s-au simtit sexual mai bine decat o faceau cu un deceniu in urma, dorind sa incerce lucruri noi, pentru o si mai buna satisfactie.

Alte rezultate interesante au inclus comunicarea, preludiul si afectiunea postludica, ce aduc un plus de valoare partidelor amoroase. Studii recente au aratat totodata ca persoanele in varsta (bine trecute de 65 de ani) inca mai fac sex si au o multime de ganduri si dorinte sexuale. Iar alte cercetari au aratat ca si dupa 50 de ani oamenii sunt inca activi sexuali macar o data pe luna.

Cum arata statisticile in cazul romanilor? Conform unui sondaj comandat de Pfizer un roman face in medie sex de 12 ori pe luna, in vreme ce majoritatea europenilor fac amor de opt ori pe luna. Media raporturilor sexuale, in Marea Britanie, este de patru pe luna.

Citeste si “Sfaturi de la un sexolog” care te ajuta sa-ti imbunatatesti viata sexuala!

Daca ti-a placut acest articol, da like paginii noastre de Facebook  sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: Guliver