Ce e bine sa nu faci dupa cespartire.

Dupa despartire treci printr-o perioada foarte sensibila. Poate esti tentata sa eviti unele comportamente, dar ele sunt naturale si nu e bine sa te abtii.

Nu toate relatiile romantice functioneaza si nu toate cuplurile se iubesc pana cand moartea le desparte. Pana ajungi sa ai o relatie care sa dureze, cel mai probabil o sa treci prin alte cateva care se incheie cu o despartire. Uneori suferi tu, alteori sufera el.

Daca esti ranita, incearca sa iti accepti sentimentele si sa treci prin toate etapele, fara sa ti le refuzi. Iata cateva sfaturi de care sa tii cont, notate de mindbodygreen.com.

Cum te comporti dupa despartire

1. Nu te chinui emotional

Crezi sau nu, nimeni nu se naste cu intuitia felului in care sa se comporte intr-o relatie. Prin incercare si eroare inveti, in timp, cum sa comunici, cum sa te certi si cum sa ierti. Cei mai mari sportivi ai lumii au ajuns sa aiba cu adevarat succes numai dupa ce au insumat multe esecuri. Daca relatia nu a mers, nu te invinovati. Probabil ca e o parte importanta din calatoria pe care o ai de facut pana la dragostea adevarata.

2. Nu te comporta “impecabil”

Nu e deloc surprinzator ca filmele si televiziunea promoveaza ideea despartirilor perfecte. Fostii iubiti raman prieteni, fostii soti cresc impreuna, intr-un mod perfect, copilul, nimeni nu are nevoie de timp ca sa isi revina, nimeni nu e devastat dupa despartire. Dar e doar un mit! In viata reala despartirile sunt adevarate traume pentru cel putin unul dintre cei doi fosti parteneri. Daca ai nevoie sa plangi, fa-o! Daca ai nevoie sa urli, fa-o! Nu trebuie sa te comporti “impecabil” pentru ca asa crezi ca se asteapta cei din jur sa o faci.

3. Nu lua retelele de socializare drept viata in sine

Cand esti depresiva si iti vine sa plangi, stai cat mai putin pe Facebook sau pe alte retele de socializare. In lumea virtuala toate cuplurile sunt perfecte. La fel si alte aspecte din vietile celor pe care ii vezi pe Facebook. In realitatea, viata e destul de dezordonata pentru toata lumea. Emotiile si oamenii sint complicati. Oamenii se mai cearta, se mai impaca, se mai despart. Si asta este viata.

4. Nu juca jocul vinei

Esecul e o binecuvantare cand te ajuta sa reflectezi la ceea ce vrei de la viata. Din pacate, prea des se intampla ca fostii iubiti sa se invinuiasca reciproc pentru acest esec. In loc sa arati cu degetul spre el, mai bine iti indrepti atentia catre tine. De exemplu, daca fostul tau iubit ti-a spus, cand inca erati impreuna, ca e nefericit, ai luat in serios ce ti-a spus? Sau ai incheiat discutia schimband subiectul? Gandeste-te bine si corecteaza-ti greselile pentru ca, pe viitor, sa ai relatii mai frumoase.

5. Nu renunta

E important sa nu repeti aceleasi greseli in toate relatiile tale. Daca tot v-ati despartit, foloseste in favoarea ta acest lucru neplacut si invata din greseli. Apoi, tine cont ca nu trebuie sa renunti niciodata la ideea de dragoste! Nu ramane blocata in aceasta tristete. Dupa perioada de depresie sterge-ti lacrimile, analizeaza-ti comportamentul si porneste in cautarea unei noi iubiri!

Acum ca stii cum sa NU te comporti dupa desprtire, afla si despre Partile pozitive ale unei despartiri.

FOTO: istockphoto.com