Profil fals

Un profil fals te ajuta sa te ascunzi in spatele unei masti virtuale. Poti fi oricine iti doresti tu sa fii, ai mai multa incredere in tine si te simti in siguranta. Studiile arata ca sunt foarte putine persoane care aleg sa ofere informatii reale despre ele, iar acest lucru se intampla din cauza ca nu isi doresc sa isi expuna prea mult viata in mediul online. Cu toate acestea, potrivit sheknows.com, un profil fals te saboteaza. Te intrebi de ce?

In ziua de azi, este mult mi usor sa cunosti pe cineva online, nu esti presata de timp, poti sa alegi cu cine vrei sa stai de vorba si nu esti obligata sa raspunzi niciunei invitatii in oras. Obisnuiesti sa accesezi mai multe platforme online, dar iti place sa scrii intotdeauna adevarul despre tine? Foarte multe persoane obisnuiesc sa se descrie ca fiind de succes, tinere si atragatoare, iar toate aceste informatii sunt menite sa inlature concurenta.

De ce te saboteaza un profil fals

Concurenta in mediul online duce la falsitate. Orice persoana isi doreste sa fie mai buna, mai desteapta, mai atragatoare, dar toate aceste neadevaruri s-au nascut din dorinta de a fi in pas cu societatea. Zilnic, vedem foarte multe modele si vedete, incercam sa le urmam exemplul si ne dorim sa fim ca ele. Toata lumea isi doreste sa fie frumoasa si sa aiba succes, dar este o linie foarte subtire intre dorinta si minciuna. Este in regula sa spui foarte multe lucruri frumoase despre tine, dar nu este bine sa exagerezi.

Nu este OK sa ai o poza falsa de profil

Cat despre poza de profil, este bine ca aceasta sa nu fie prea retusata. Persoanele care iti vizualizeaza profilul trebuie sa aiba o perceptie cat mai reala asupra ta. Nu este in regula nici sa folosesti poza de profil a altei persoane doar pentru simplul fapt ca este mai atragatoare.

Un studiu efectuat de un grup de cercetatori de la Universitatea Wisconsin-Madison si Cornell, din S.U.A., a scos la iveala faptul ca aproape 80% dintre persoanele care au un profil online obisnuiesc sa minta despre inaltimea, varsta sau greutatea lor. Mai mult, acestea folosesc poze false de profil sau mint in legatura cu profesiile lor. De exemplu, barbatii maturi au tendinta sa ascunda adevarul in speranta ca vor reusi sa cucereasca femei mai tinere decat ei.

Poate fi destul de neplacut sa iesi la intalnire cu o persoana care a mintit in legatura cu datele sale de profil. Mai mult, astfel de obiceiuri nu duc la relatii sanatoase.

Daca vrei sa iti cunosti dragostea online, cel mai bine este sa oferi informatii pertinente despre tine. Incarca o poza de profil care sa nu fie foarte mult prelucrata si incearca sa te descrii astfel incat cei care iti vizualizeaza profilul sa isi faca o parere cat mai buna si mai corecta despre tine.

Crezi ca este posibila dragostea pe net? Afla daca discutiile online duc la o relatie!

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!

Foto: Guliver