afecteaza fericirea

In ziua de azi, tot mai multe persoane isi petrec o buna parte din viata pe retelele de socializare, dar acest obicei nu este unul sanatos, scrie elitedaily.com. Daca te gandesti ce iti afecteaza fericirea, afla ca retelele sociale se afla pe primul loc. 

Sunt foarte multe lucruri care iti afecteaza fericirea si care te impiedica sa-ti atingi scopurile, dar este important sa inveti sa le identifici si sa apelezi la cateva metode care te vor ajuta sa te eliberezi de stres si sa te simti mai bine, cum ar fi yoga sau meditatie.

Retelele sociale iti afecteaza fericirea? Ce spune un terapeut

Un medic terapeut din S.U.A., Jennifer Silvershein, a aratat cat de mult ne afecteaza retelele sociale fericirea. Aceasta a vorbit despre cum sunt afectate unele persoane si despre cat de mult poate fi afectata increderea de sine in momentul in care comunicarea se face prin intermediul platformelor de comunicare online.

Potrivit lui Jennifer, retelele sociale iti afecteaza si viata de cuplu, iar totul pleaca de la obsesia pentru telefoane si de a fi mereu conectat la tot ce se intampla pe internet. Desi acest obicei este caracteristic persoanelor din ziua de azi, Jennifer este de parere ca fiecare persoana in parte este responsabila pentru propria fericire, asa ca trebuie aplicate o serie de metode si tehnici care ajuta la imbunatatirea sanatatii psihice.

Obsesia pentru retelele sociale iti afecteaza fericirea

Desigur, Jennifer Silvershein sustine ca este OK sa-i trimiti persoanei iubite un mesaj in timpul zilei sau sa aveti o conversatie scurta, dar nu este in regula atunci cand retelele sociale se transforma in singurul canal de comunicare. Totodata, foarte multe cupluri sunt afectate de ceea ce posteaza pe Facebook, Instagram sau alte retele sociale, iar foarte multe obiceiuri legate de aceste platforme de comunicare nu sunt sanatoase.

Daca te gandesti cat de mult iti afecteaza retelele sociale viata de cuplu, Jennifer Silvershein este de parere ca este suficient doar sa-ti analizezi relatia si sa incerci sa identifici acele elemente care s-au schimbat de-a lungul timpului si care iti provoaca unele neplaceri.

Ce trebuie sa faci ca sa rezolvi aceasta situatie? Jennifer este de parere ca trebuie sa inveti sa iti “educi” starile, sa te implici zilnic in activitati care te ajuta sa te simti mai bine. Cursurile de yoga sau meditatia pot fi o solutie, insa este important sa fii consecventa!

In plus, daca tacerea s-a instalat in relatia voastra tocmai pentru ca – fiind mereu conectati la diferite retele virtuale – nu va mai acordati acelasi interes, poti folosi sfaturile pe care le da specialista noastra in relatii, Oana Totora!

Daca ti-a placut acest biarticol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!

Foto: Guliver