ritual de dimineata de 15 minute

Un start bun este cheia pentru completarea cu succes a oricarei sarcini. Zilnic, avem tendinta de a trece cu vederea cel mai important start, momentul in care ne trezim si ne incepem ziua. Insa pe businessinsider.com am descoperit un ritual de dimineata care dureaza doar 15 minute si este extrem de eficient.

Prima noastra tendinta este sa ne ducem la laptop sau la telefon si sa ne verificam e-mailurile. Suntem deja ingrijorati, desi ziua noastra n-a inceput propriu-zis. In loc sa te gandesti la sarcinile descurajatoare pe care le vei avea de indeplinit, de ce sa nu utilizezi prima faza a zilei pentru a avea grija de tine si pentru a oferi un start bun zilei.

Iata un ritual de dimineata care dureaza doar 15 minute, dar al carui efect benefic il resimti pe tot parcursul zilei

Vizualizeaza-ti ziua (3-5 minute)

Mintea are doua parti esentiale, constientul si subconstientul. In timp ce logica si rationamentul nostru vin din constientul nostru, subconstientul comunica prin gandurile si emotiile noastre.

Luandu-ti timp, in fiecare dimineata pentru a vizualiza modul in care-ti doresti sa-ti mearga ziua, vei construi o banca de memorie din care subconstientul tau va incerca sa faca o realitate. In timpul antrenamentului de vizualizare, incearca sa vizualizezi cele mai importante parti ale zilei mele. De exemplu, incheierea unui contract important de vanzare sau realizarea unor tinte.

Recunostinta (1-2 minute)

Scrie trei lucruri pentru care esti recunoscatoare intr-un jurnal. Puterea de recunostinta este o modalitate foarte buna de a-ti echilibra mintea, trupul si sufletul. Mental, poti castiga un nivel mai ridicat de emotii pozitive pe tot parcursul zilei. Fizic, te simti mai odihnita pe tot parcursul zilei. Social, vei deveni mai utila si vei avea mai multa compasiune fata de cei din jurul tau.

Citeste un citat motivational (Mai putin de 1 minut)

Ofera-ti o mantra pentru a doua zi. Zilele pot fi dificile, iar viata ne poate arunca provocari neasteptate si multeobstacole. Atunci cand ai un moment dur de infruntat, vocalizeaza citatul motivational sau mantra pentru a sari cu mai multa incredere peste obstacolul respectiv. Ultimul citat care m-a ajutat in timpul unei zile grea a fost cel al lui Napoleon Hill. “Orice poate concepe si crede mintea omului, poate sa si realizeze.”

Meditatie (3-5 minute)

Mediteaza si respira. Inchide-ti ochii si concentreaza-ti mintea pe felul in care respiri, fara sa te mai gandesti la ceea ce te framanta atunci cand te-ai trezit. Este o modalitate foarte buna de a-ti reimprospata mintea si te ajuta sa-ti cresti concentrarea pe tot parcursul zilei.

Rutina de dimineata te ajuta sa ai succes pe tot parcursul zilei. Si asta alocandu-ti doar 15 minute. Daca vrei sa-ti mai diversifici ritualul poti introduce si cateva minute de gimnastica de dimineata. Si ea are o multime de beneficii.

Foto: iStockphoto