Rutina in cuplu poate fi benefica

Zilele voastre sunt trase la indigo: mancati impreuna, dormiti impreuna, vizionati filme, faceti treaba prin casa impreuna, uneori chiar si gatiti. Pentru unii, asta inseamna viata in roz. Pentru altii, e rutina cea de temut. Vestea buna este ca aceasta etapa a relatiei are un farmec aparte si poate sa va apropie mai mult decat ai fi crezut.

La un moment dat, inevital, apare rutina in cuplu. Paradoxal pentru prejudecatile actuale, specialistii in terapia de cuplu spun ca aceasta faza a relatiei are si parti bune. Concentreaza-te pe ele si invata sa te bucuri de farmecul zilelor despre care crezi ca nu te mai surprinde nimic.

Sa stii ca rutina apare doar atunci cand in relatie s-a produs o anumita asezare a lucrurilor. Altfel spus, atunci cand aproape nimic nu mai ameninta legatura voastra este semn de stabilitate si lunga durata.

Te scapa de griji

V-ati obisnuit sa beti cafeaua si sa mancati impreuna cerealele de dimineata? Tu aranjezi patul, iar el incalzeste laptele? Cand ajungeti acasa, va povestiti cum v-a fost ziua si aproape ca va stiti toti colegii de la serviciu?

Tu ii spui lui despre ce anume te-a stresat, el incearca sa te linisteasca si sa-ti dea sfaturi, si invers. La final, cititi o carte, va uitati la televizor sau petreceti clipe intime de neuitat. Cand va acordati timp unul celuilalt, tensiunile si grijile de peste zi dispar ca prin minune.

E indicat sa rezervi pentru el cel putin o jumatate de ora zilnic si certurile in cuplu, de multe ori de la nimicuri, se vor reduce. Obiceiurile care va fac viata mai frumoasa si usoara au menirea de a va apropia mai mult.

 Ordine in viata

La inceputul relatiei totul era planificat si incercai sa nu uiti ceva, ca sa nu fie dezamagit. Chiar si organizarea unei iesiri cu prietenii trebuia sa fie pusa la punct in cele mai fine detalii. Cand apare rutina in cuplu, totul este mai relaxat.

Sarcinile in casa se duc la bun sfarsit din proprie initiativa si fiecare stie ce are de facut, iar viata in doi decurge armonios. El stie ca nu-ti place sa fie capacul toaletei ridicat, asa ca tine cont, ba chiar i-a intrat in reflex sa-l coboare.

Tu stii ca lui nu-i place sa fie capacul pastei de dinti desfacut, asa ca nu iesi din baie fara sa-l pui la loc. Lucrurile merg ca pe roate, pentru ca, pur si simplu, rutina isi spune cuvantul.

Rutina in cuplu =maturitatea cuplului

Sigur ca exista mai multe cazuri de plictiseala in cuplu, decat de rutina armonioasa, dar asta depinde si de compatibilitatea dintre parteneri.

Daca va simtiti bine unul cu celalalt, bucurati-va de frumusetea care poate aparea odata cu instalarea rutinei in relatie.

Specialistii vorbesc despre rutina iminenta intr-o relatie atunci cand au de-a face cu un cuplu vechi, care a trecut prin multe experiențe si a ajuns la o anumita maturitate.

Se anunta o relatie stabila

Alta parte frumoasa a unei relatii „afectate“ de rutina este „diagnosticul“ de relatie stabila. Insa o legatura puternica nu va ramane asa, fara sa faci nimic.

Cu cat planurile intre doi parteneri sunt mai serioase, cu atat este nevoie de si mai multa implicare. Adica de mici suprize placute, gesturi tandre, sfaturi si dovezi de dragoste si incredere unul in celalalt.

Iti recomand 5 seriale de comedie: doza de relaxare pentru zile obositoare.

Foto: Guliver