Nu trebuie sa fii o Superwoman ca sa fii cu adevarat fericita

Ai tot citit in ultima perioada diverse articole despre cum sa fii o Superwoman, adica sa excelezi in mai multe domenii si sa ai cele mai bune rezultate atat pe plan personal, cat si profesional. Femeile moderne sunt prezentate in diferite ipostaze, de la ipostaza in care sunt mame, pana la ipostazele in care isi asuma rolul de femei puternice, scrie lifehack.org. Insa toate acestea nu iti garanteaza ca o sa fii cu adevarat fericita! 

Este destul de greu ca dupa doar cateva ore de somn sa arati ca si cum tocmai ai iesit dintr-un salon si in mod sigur nu este usor sa tii pasul cu tot ceea ce se intampla in jurul tau si sa actionezi prompt de fiecare data.

Sa fii o Superwoman inseamna sa fii mama, femeie de afaceri, iubita, sotie, prietena, sora sau sa ai alte roluri care te definesc in societate si care te ajuta sa legi relatii cu persoanele din jurul tau. Toate aceste roluri te pot extenua la un moment dat. Este destul de greu sa fii tu insati si sa multumesti pe toata lumea. In plus, daca le iei pe toate pe capul tau, sunt sanse minime sa fii cu adevarat fericita.

Nu trebuie sa fii o Superwoman ca sa fii cu adevarat fericita

In ziua de azi, sa fii o Superwoman inseamna sa fii mama si sa ai o cariera de succes in acelasi timp, sa devii lider si sa fii si mentor in acelasi timp. Totul inseamna mai multa munca pentru tine si mai putin timp liber. Este bine sa ai diferite roluri in societate si sa evoluezi, dar toate aceste lucruri devin extenuante la un moment dat si exista riscul sa nu te mai bucuri de nimic. Nu toate femeile independente sunt fericite si nu toate si-au atins adevaratele scopuri in viata.

Nu trebuie sa fii o Superwoman ca sa fii cu adevarat fericita si nici nu trebuie sa mereu succes ca sa te simti bine in pielea ta, asa ca incearca sa nu iti asumi prea multe roluri si personalitati.

Mai mult decat atat, daca vrei sa fii o Superwoman, exista riscul sa te trezesti in situatia in care nu vei avea puterea sa faci totul, sa rezolvi toate problemele sau sa ajungi la timp in toate locurile, asa ca nu ai nevoie sa iti depasesti toate aceste limite in speranta ca vei ajunge sa fii fericita. Esti fericita! Fericirea este o stare pe care o poti atinge oricand, este suficient doar sa fii deschisa si sincera in primul rand cu tine insati.

Pune-te pe primul loc si astfel ii vei ajuta pe cei din jur

Este bine sa spui “nu pot sa fac asta” sau “nu vreau sa fac asta” din cand in cand, pentru ca te ajuta sa intelegi ce este bine pentru tine. Nu este ceva gresit sa lasi pe altcineva sa ia decizii in locul tau sau sa apelezi la ajutorul unui barbat. Nu este necesar sa faci toti pasii intr-o singura zi, poti face totul pe rand, cu mult calm si cu multa rabdare. Nu este o crima daca alegi sa iei o pauza si sa te relaxezi.

Mai mult decat atat, relaxarea nu este un lux, asa ca incearca sa te pui pe primul loc si sa faci mai des ceea ce iti place. Totodata, nu trebuie sa asociezi anumite lucruri cu lipsa de progres, nu poti sa controlezi fiecare eveniment din viata ta. Unele lucruri sunt imprevizibile, insa important este cum te simti la sfarsitul fiecarei zile. Repeta-ti faptul ca nu trebuie sa fii o Superwoman ca sa fii cu adevarat fericita si iti vei gasi linistea in lucrurile simple si in oamenii dragi care te inconjoara si care te accepta asa cum esti.

Daca ti-a placut acest articol, iata si un articol despre femeia puternica si independenta: 5 streotipuri despre ea!

Foto: Guliver