salvarea relatiilor femeie cu artificii

E important, desigur, sa nu ii ranesti pe cei din jurul tau, dar daca totusi ajungi in situatia in care le ranesti sentimentele, salvarea relatiilor sta in cainta! E esential cum repari greselile si cat suflet pui in asta!

Unele dintre noi sunt mai sensibile, altele trec mai repede peste ce le nemultumeste. Din oricare categorie faci parte, in mod cert, atunci cand greseste cineva fata de tine, comportamentul tau ulterior depinde de modul in care isi cere scuze persoana respectiva. Situatia e valabila si invers! Asadar, invata cum repari greselile care le faci fata de ceilalti: salvarea relatiilor, fie ele cu persoana iubita sau cu persoane apropiate, depinde de tine.

Salvarea relatiilor – Tacerea nu e un raspuns

Plecand de la exemplul dat de mindbodygreen.com, in care o femeie spune „Nu ma deranjeaza atat de mult ce face, cat modul in care isi cere scuze. Spune ca ii pare rau daca mi-a ranit senimentele. Daca?!“, hai sa adancim putin subiectul scuzelor, pentru ca data viitoare cand gresesti fata de cineva, sa stii cum sa repari situatia.

Salvarea relatiilor – 1. Analizeaza. Cand iti ceri scuze nu e nevoie sa explici, sa motivezi, sa primesti aprobare. „Imi pare rau“ sunt unele dintre cele mai folosite cuvinte in vorbirea de zi cu zi, astfel incat aproape isi pierd valoarea cand trebuie folosite cu adevarat.
Altfel spus, nu ne ferim sa le pronuntam frecvent, dar cand ne dam seama ca am gresit fata de cineva, ne e jena si oarecum frica sa le rostim, instinctintul dictandu-ti sa te protejezi de consecinte, suparare si durere.
Lasa sa treaca putin timp pentru „a digera“ ce ai facut si pune-te in locul celeilalte persoane. O scuza adevarata nu apare instantaneu si nici nu ar trebui sa fie asa. E nevoie de perspectiva, vulnerabilitate si curaj.

Salvarea relatiilor – 2. Spune. Atunci cand gresesti fata de cineva, o parte din ceea ce ai facut este „anulata“ de modul in care iti ceri scuze. Accepta ca nu esti perfecta si repara greselile, aratandu-I persoanei in cauza ca iti pare rau si ca iti pasa de ce simte. Minciuna are picioare scurte, nu uita!

Salvarea relatiilor – 3. Nu-ti cere imediat iertare. In functie de gravitatea greselii pe care ai facut-o, e nevoie de mai mult sau mai putin timp pentru ca cealalta persoana sa depaseasca momentul. Daca-ti ceri scuze in secunda doi, practic anulezi buna intentie. Ai rabdare si lasa-i timp persoanei respective.
Oricine poate uita de o zi de nastere ori sa spuna lucruri la manie pe care sa le regrete, important e cum evolueaza lucrurile dupa, ceea ce este exclusiv responsabilitatea celui care greseste. Acceptand acest lucru, procesul iertarii va deveni mult mai usor de depasit.