sarutul frantuzesc perfect

Indiferent ca sunteti de ani buni impreuna sau la inceputul relatiei, dovezile de iubire sunt importante pentru orice cuplu. Sarutul frantuzesc perfect reprezinta unul din acele lucruri care ii ajuta pe parteneri sa se cunoasca mai bine, mai ales pe cei care inca sunt la inceput, dar reprezinta si o modalitate de a reaprinde pasiunea in cuplu si de a avea parte de clipe fierbinti in dormitor, mai ales in cazul celor care au bifat ani buni de casnicie.

L-am intrebat pe Valentin Pescaru, psiholog, psihoterapeut si sexolog, www.sexologultau.net, ce „ingrediente“ are sarutul frantuzesc perfect si la ce trebuie sa fiti atenti atunci cand sunteti la inceputul unei relatii.

Sarutul frantuzesc perfect: lucruri pe care trebuie sa le aveti in vedere

In realitate, exista nenumarate controverse daca acest tip de sarut poate fi atribuit francezilor si nu are alte origini. Nu e atat de importanta provenienta, ci conteaza mai mult cum si daca este acceptat. Este important de spus, inainte de toate, ca particularitatea acestui tip de sarut consta in folosirea limbii in timpul sarutului. Acest gest de intimitate care care se petrece intre doi oameni poate aduce placere sau, dimpotriva, repulsie. Diferenta tine de felul in care se desfasoara sarutul, daca el este tandru, gingas, sensibil, progresiv, sau nu, iar in acest caz el poate provoca dezgustul.

In fond, sarutul frantuzesc aduce aceeasi dilema ca si actul sexual: trebuie sa fiti pregatiti, sa vreti sa il experimentati, sa aveti incredere, pentru ca nu e usor sa il accepti pe celalalt „inauntrul” tau in orice conditii. Aceasta acceptare inseamna o provocare, dar si un risc. Daca se desfasoara agresiv, fara participare si respect pentru celalalt, poate rata intentia de comuniune si poate fi receptat de catre unul din cei doi parteneri ca o agresiune.

In ce conditii trebuie evitat

Sarutul frantuzesc, prin schimbul de saliva, aduce cu sine un risc crescut de transmitere a unui numar mare de boli, de la cele uzuale: viroze, infectii bacteriene sau microbiene, la cele de natura ginecologica, de tipul HPV si BTS (boli cu transmitere sexuala). Mai putin cunoscuta „boala a sarutului” este responsabila de multe imbolnaviri, tocmai prin transmiterea unor bacterii si microbi. Persoanele cu imunitatea scazuta sau care se stiu purtatoare de diverse boli (chiar daca in remisie) trebuie sa evite acest tip de contact.

Acum, ca stii ce „ingrediente“ are sarutul frantuzesc perfect, citeste si: Greseli in timpul sarutului pe care sa nu le mai faci niciodata.

Foto: Guliver