Frustrari in cuplu. De acum au o rezolvare!

In ultima vreme, ati acumulat frustrari in cuplu si nu mai stiti cum sa va eliberati de ele? Daca simtiti ca s-au terminat solutiile salvatoare si nu vrei sa ajungeti la despartire, chiar acum, la inceput de an, citeste ce au descoperit cercetatorii britanici. S-ar putea ca metoda lor sa va ajute!

Potrivit timesofindia.com, oamenii de stiinta de la Universitatea din New Hampshire au gasit o cale de a aplana unele conflicte. Frustrari in cuplu pot aparea de la orice si nu de putine ori acestea duc la certuri serioase. Le poti preveni daca gasesti metoda care functioneaza in cazul vostru.

Frustrari in cuplu? Exista solutii!

Esti suparata pe el, dar te simti dezarmata? Ti-e teama ca discutia despre ce nu iti convine in loc sa rezolve problema poate sa duca la un sfarsit nedorit? Cumpara ceva pentru tine de la o firma pe care partenerul tau nu o suporta.

Cel mai nou studiu care vizeaza frustrarile in cuplu sugereaza ca aceasta strategie poate aplana multe conflicte in randul persoanelor aflate la inceputul relatiei. Cumparand alimente de la un supermarket care nu este pe placul partenerului e o forma de razbunare subtila, spun expertii britanici.

Functioneaza la cuplurile aflate la inceput

Avem urmatorul scenariu propus de cercetatori: te trezesti dimineata si te pregatesti sa mergi la serviciu. Cand ajungi in bucatarie, sa bei o cafea, dai de un teanc mare de vase murdare in chiuveta. Si povestea nu e una noua. Oamenii implicati in relatii de scurta vreme, care nu sunt siguri de partener si nu-i stiu reactiile in diferite situatii, inghit in sec si acumuleaza frustrari in cuplu. Ceilalti spun ce au pe suflet si au incredere ca partenerii receptioneaza mesajul si incearca sa schimbe in bine situatia.

Pentru prima categorie, expertii britanici cred ca achizitionarea de produse de la branduri care nu sunt pe gustul partenerului poate reduce tensiunile in relatie. Acest mod de razbunare, de infruntare a celuilalt, creste stima de sine si aduce o stare de bine. Astfel poti tine sub control un conflict care ar fi putut distruge temelia relatiei.

Tactica acesta este folosita in special de femei, mai noteaza studiul, ale carui rezultate vor fi publicate in jurnalul Psihologia Consumatorului (Consumer Psychology).

Iti doresti o relatie fara certuri? 3 sfaturi de la cupluri cu vechime

Foto: Guliver