Secrete pe care femeile le ascund de partenerii lor

Exista multe secrete pe care femeile le ascund de partenerii lor. Asta desi, dupa rostirea juramintelor, in teorie, “ce este al tau este si al meu”. Ei bine, desi relatia de cuplu este una fericita, ambii parteneri tin pentru ei mici detalii de care nu sunt tocmai mandri sau, dimpotriva, de care sunt prea mandri, ori mici temeri legate de integritatea emotionala si fizica.

Citeste mai jos cele mai frecvente secrete pe care femeile le ascund de partenerii lor si invata din lectiile altora, evitandu-le. Pentru a avea o relatie de cuplu fercita!

  1. Mici probleme de sanatate.

Daca o femeie a gasit o alunita suspecta, daca a palpat un nodul la nivelul unui san sau pur si simplu are vreun simpton ciudat, va prefera sa pastreze secretul, pentru a nu-si ingrijora partenerul, ajungand astfel sa preia ea intreaga anxietate, in acelasi timp minimzand rolul barbatului in cuplu. Unde mai pui ca problema de sanatate nu va disparea chiar de va ramane secreta! Ba dimpotriva!

  1. Relatia nu functioneaza tocmai bine

Una dintre cele mai bine ascunse taine intr-un cuplu se refera tocmai la functionarea defectuoasa a relatiei. Ei bine, daca exista certuri, daca exista conflicte legate de felul in care unul sau celalalt creste copiii, daca exista incompatibilitati legate de locul unde vor trai, femeile vor prefera sa caute ajutorul in exteriorul cuplului, decat sa discute deschis aceste griji. Multe femei vor merge fara soti (ba mai mult, pe ascuns) la psihoterapeut pentru a afla daca relatia merita sa fie salvata sau nu. Unul dintre cele mai importante secrete pe care femeile le ascund de partenerii lor este tocmai neimplicarea acestora in relatie.

  1. Preferintele sexuale se numara printre cele cinci secrete pe care femeile le ascund de partenerii lor

Si asta va duce iremediabil la nefericire in cuplu. Foarte multe femei se plang ca nu sunt satisfacute cu viata lor sexuala, dar… atat! Mai departe ele raman intr-o viata amoroasa neimplinita, ele nu isi comunica fanteziile, dorintele, nevoile, placerile. Din teama de a nu-i rani sentimentele barbatului de langa ea, o femeie va ascunde preferintele sexuale tocmai de barbatul ce isi doreste sa i le implineasca. Nu cred ca mai are sens sa spunem ca vor exista frustrari de ambele parti ale cuplului!

  1. Succesul personal devine secret personal

Da, doamnelor, femeile nu ascund doar ce nu functioneaza, ci si ce functioneaza prea bine. Unul dintre cele mai bine pastrate secrete pe care femeile le ascund de partenerii lor se refera la succesul in viata profesionala.

Crezi sau nu, o femeie prefera sa nu se laude cu marea promovare de la job sau cu vreo marire salariala. Din dorinta de a nu fi percepute competitive cu sotii lor, din dorinta de a nu submina masculinitatea lor, femeile ascund reusitele profesionale si personale.

Sfatul psihologului? Desi exista foarte multi barbati care se simt amenintati de reusitele femeii de langa, asta nu inseamna ca trebuie sa ne sabotam succesul personal si starea noastar de bine pentru ei.

  1. Contul in banca

Okay, am mai ascuns cate perechi de pantofi avem! Dar, dragilor, unul dintre cele mai bine pazite secrete pe care femeile le ascund de partenerii lor este… existenta unui cont secret in banca.

Exista multe motive pentru care o femeie va face asta, iar cauza de cele mai multe ori este dobandita, invatata de la mamele lor. E ca o regula de aur, ca o mostenire familiala in caz ca “relatia nu merge”.

Este posibil ca existenta unui cont secret in banca doar de ea stiut sa ii dea unei femei un sens de siguranta, dar daca sotul va afla, atunci chiar va fi nevoie sa-l folosesti, pentru ca sigur relatia este incheiata!

Foto: Guliver