Semne ca iubitul te abuzeaza emotional. Nu-l lasa!

Cand iubesti sau incerci sa te convingi ca simti asta, este foarte greu sa-ti dai seama ca investesti sentimente intr-o relatie toxica. Uneori, cand ai senzatia ca ceva nu e in regula, preferi sa treci cu vederea si astepti sa se linisteasca apele. Trecerea timpului poate agrava lucrurile. Invata sa detectezi cele mai des intalnite semne ca iubitul te abuzeaza emotional!

Yourtango.com scrie ca analizand in detaliu situatia de cuplu si recunoscand aceste semne ca iubitul te abuzeaza emotional, te poti salva la timp, fara sa iesi cu foarte multe traume din relatie.

Vrea sa stie tot ce faci

Detinand controlul asupra programului tau nu inseamna in totalitate ca te iubeste, ca ii pasa de tine si ca vrea sa-ti fie alaturi in orice moment al zilei. Acest comportament poate fi tradus printr-o nevoie bolnavicioasa de a-ti restrange libertatea. In multe cazuri, acest tip de barbat se enerveaza cumplit daca nu raspunzi la telefon, cu atat mai mult uraste sa primeasca mesaj inapoi ca nu poti vorbi.

Iti solicita toata atentia

La inceput, poate fi minunat sa vezi ca vrea sa acorde maximum de atentie relatiei de cuplu, ca reduce drastic iesirile cu prietenii, ca renunta la hobby-uri. Cu timpul, poti incepe sa-ti duci dorul, sa nu mai ai timp deloc pentru tine, sa simti ca oriunde te uiti il vezi pe el. Frustrarile apar in timp, dar se sedimenteaza si devin toxice pentru sanatatea ta psihica.

Semne ca iubitul te abuzeaza emotional: gaseste defecte familiei si prietenilor tai

Trebuie sa te puna pe ganduri si cand incepe sa caute argumente ca membri familiei tale te influenteaza negativ, ca e bine sa limitezi intalnirile cu ei. Nu astepta sa te izoleze de prieteni si de cei dragi!

Joaca rolul ursuzului cand gresesti

De fapt, cand crede el ca ai gresit, ca nu i-ai dat raportul in fiecare moment al existentei tale, te pedepseste. De regula, prefera rolul ursuzului, refuzand sa raspunda la telefon, mesaje, la orice forma de comunicare cu tine. Asta ca sa-ti arate ca e suparat pe tine si ca trebuie sa suferi.

Este foarte gelos

Oricand iesiti impreuna se iveste un moment de gelozie. Poate avea legatura cu tinuta ta, care i se poate parea provocatoare sau poate avea legatura cu privirile tale spre un anumit barbat sau ale lui spre tine. Nu inseamna ca te iubeste, ci ca nu are incredere in tine si nu te respecta.

Psihologul spune de ce ajungi intr-o relatie toxica de cuplu!

Foto: Guliver